Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Hrvatska udruga Benedikt nakon dvije godine stanke organizirala predstavljanje knjige i projekciju filma

FOTO Hrvatska udruga Benedikt nakon dvije godine stanke organizirala predstavljanje knjige i projekciju filma

Krenuli su vrlo aktivno

Nakon dvogodišnje stanke u javnom djelovanju Hrvatska udruga Benedikt krenula je vrlo aktivno i to tako da je u istom danu organizirala dva uistinu značajna događaja.

Prvo je u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu predstavljena knjiga 'Djevojke na žrtveniku' autorice Vesne Slobodan uz koju je o knjizi govorio i publicist Stanislav Vukorep.

Predstavljanjem je moderirala Kristina Bitanga dok su domaćini ispred Hrvatske udruge Benedikt bili Margita Vučetić i Petar Rubić. 'Djevojke na žrtveniku' zapravo predstavljaju dokument o tragičnim sudbinama 206 hrvatskih djevojaka u Drugom svjetskom ratu i poraću s područja istočne Hercegovine.

Potom je u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu prikazan film 'Bogdanovci između zvijezda' redatelja Stipe Majića Pipe koji je ujedno i branitelj Vukovara. Film je nastao prema priči i scenariju posljednjeg zapovjednika Bogdanovaca Vinka Žanica Goge kao i na osnovi branitelja koji su branili Bogdanovce. Samim događajem moderirala je Ivana Grubišić iz Hrvatske udruge Benedikt dok je nazočne u ime Udruge pozdravio Marijo Popović.

Vaša reakcija na temu