Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Kaštela ulažu u dječja igrališta i sportske sadržaje na otvorenom

FOTOGALERIJA Kaštela ulažu u dječja igrališta i sportske sadržaje na otvorenom

Planirana je izgradnja rekreativnih centara u Kaštel Gomilici i na Resniku

U današnje doba kada je sve dostupno na dlanu i zabava iskače iz ekrana, djeca i mladi sve češće vrijeme provode družeći se s virtualnim sadržajima. 

'Upravo iz tog razloga jedan od važnijih projekata Grada Kaštela, koji je ujedno i dio stalnih pozitivnih promjena, je izgradnja dječjih igrališta kao i ostalih sadržaja za djecu i mlade namijenjenih sportskim aktivnostima na otvorenome. Sama izgradnja dječjih igrališta započela je prije dvadesetak godina tako da danas na području Grada Kaštela ima 30 dječjih igrališta rasprostranjenih po svim naseljima, od čega je 12 velikih dječjih igrališta, a neka igrališta i sprave za igranje su dio plaža, parkova i šetnica', poručuju iz Grada.

Zadnjih godina u Kaštel Sućurcu izgrađena su dva velika dječja igrališta na Rimskom putu i u Ulici Ledine sa zatvorenim igralištem za basket i mali nogomet. U Kaštel Kambelovcu izgrađeno je novo dječje igrališta na Putu Kruševika te zatvoreno mini igralište za basket i mali nogomet, kao i novo dječje igralište u novouređenom Dudanovom parku, a novo dječje igralište izgrađeno je i kod župne crkve u Radunu.

Sva igrališta opremljena su spravama za igranje, postavljena je antistres podloga, uz igrališta je osiguran parking te klupe i stolovi, a također su posađena stabla koja s vremenom trebaju stvoriti ugodnu hladovinu djeci i svim posjetiteljima.

Uz dva nova veća sportska i dječja igrališta koja će se realizirati na Resniku i Milinkovu u Kaštel Gomilici, dodaju iz Grada, sustavno se radi na opremanju i rekonstrukciji postojećih, tako da se zamjenjuje podloga, donose nove sprave, postavljaju klupe i stolovi te sade stabla radi hladovine. Tako se primjerice ovih dana obnavlja dječje igralište u K. Sućurcu u ulici Put Smoljevca, gdje će se postaviti tobogan i ljuljačka, antistres podloga i kameni stol s klupama.

'Okvirno se za svako novo igralište u radove i opremu ulaže preko 100 tisuća eura, a rekonstrukcije igrališta iznose od 20 do 50 tisuća eura. Osim dječjih igrališta povećavaju se sadržaji za vježbanje i sport na otvorenome, a nove dodatne sprave postavljene su na Gojači u Kaštel Sućurcu, na Tikvarinu u Kaštel Kambelovcu te kod Vile Nike u Kaštel Lukšiću.

Gradski djelatnici vode i vodit će brigu o igralištima, no odgovornost je i na pojedincima da čuvaju i odnose se primjereno prema zajedničkoj imovini kako bi ona bila u funkciji svima, stoga je uz pravilno gospodarenje, cilj i daljnje podizanje kvalitete svih igrališta te usporedna izgradnja novih', zaključuju iz Grada Kaštela.

Vaša reakcija na temu