Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Pogledajte kako je bilo na Danima Neretve u Zagrebu

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je bilo na Danima Neretve u Zagrebu

Manifestacija je imala i humanitarnu notu

U organizaciji Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve održani su 11. Dani Neretve u Zagrebu kojima je domaćin bio hotel Westin. Kao i svake godine, manifestacija obrađuje određenu temu, značajnu za neretvanski kraj. Ove godine tema je bila 'Eno-gastro Neretva'. Formalni dio večeri započeo je panelom na spomenutu temu, u kojemu su sudjelovali Neretvani: Damir Štimac, enolog i vlasnik vinarije Rizman i potpredsjednik udruženja Vino Dalmacije, Stipan Iličić, chef restorana Balon s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom u kulinarstvu, Mladen Vidović, suvlasnik poznatog zagrebačkog hit mjesta Boogie Lab, koji je svoj ugostiteljski put započeo još kao momak u Metkoviću, Željko Garmaz, novinar, publicist i pustolov, Pločanin sa slavonskom adresom.

Manifestacija je imala i humanitarnu notu kroz donaciju mandarina potrebitim ustanovama: Caritasu župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Samostanu Karmelićanki Božanskog srca Isusovog odnosno domovima za nezbrinutu djecu na Vrhovcu i Hrvatskom Leskovcu, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri te KB Sveti Duh.

Po završetku panela, druženje se nastavilo uz neretvanske specijalitete i vina neretvanskih vinara. Ove godine pozvani su vinari i ugostitelji iz doline Neretve da se osobno prezentiraju. Svoje sorte vina prezentirale su vinarije: Rizman, Volarević, Terra Madre, Prović, Delmati, Deak, Opus i Veraja. Uz vinare prisutna je bila i prva neretvanska craft pivovara Brewville Neretva Valley, koja je gostima nudila craft pivo proizvedeno u dolini Neretve.

Brudete od jegulja i žaba pripremili su Konobe Vrilo i Buđoni, Restoran Đuđa i Mate te Družba Pivčeva Kala, dok je hotel Merlot gostima pripremio buzaru od plavih rakova. Ponudu neretvanskih proizvoda dodatno su obogatili Happy Citrus prirodni sokovi, ušećereni bademi i marmelade te Modrozelena zadruga sa svojim Premium ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Uz sve navedeno, osoblje hotela Westin je pripremilo bogati švedski stol prožet neretvanskim krajem.

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve posebno zahvaljuje donatorima i sponzorima koji su podržali rad Instituta i ovu manifestaciju, kao i neretvanskim vinarima, ugostiteljima i proizvođačima, koji su se odazvali pozivu i sudjelovali u ovoj promociji doline Neretve. 

'Veliko hvala svim prijateljima i gostima koji su, sa svima navedenima, bili zaslužni za dobru atmosferu i uspješne 11. Dane Neretve u Zagrebu. Kako je bilo, otkrijte u galeriji fotografija', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu