Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GDJE JE AZIL? Matijević reagirao na prizor udavljenog psa: 'Grad plaća udruzi za mučenje životinja'

GDJE JE AZIL? Matijević reagirao na prizor udavljenog psa: 'Grad plaća udruzi za mučenje životinja'

'Uopće ne kontroliraju i ne nadziru na što daju novac'

Davor Matijević, SDP-ov splitski gradski vijećnik, reagirao je mučne fotografije udavljenog psa koji je još uvijek na parceli na Duilovu.

- Slike koje sam vidio ukazuju na to da Grad plaća udruzi za mučenje životinja. Oni koji su bili tamo kažu da je situacija i gora nego na slikama. Zar nije dovoljna slika obješenog psa da bude svima jasno da No Kill Animalis Centar (ironičnog li imena) ne smije brinuti o životinjama, a kamo li da im Grad to i plaća. Držanje psa na lancu nije normalno, a udruga tumači kao da su učinili uslugu Gradu što su prihvatili životinje o kojima ne mogu ni sami brinuti, kako su sami priznali. Za to su, naravno, i plaćeni - kazao je Matijević te dodao kako ovdje nije problem samo udruge, već Grada koji uopće ne kontrolira i ne nadzire na što daju novac. 

- Još veći je problem što ova gradska garnitura u tri godine nije u stanju napraviti jedan azil za životinje?! Tri godine nas maslaju pričama o stadionima, stanovima, cestama, mostovima, svemirskim postajama, a nisu u stanju napraviti jedan azil za životinje kakav na primjer postoji već godinama u Osijeku. Ista kritika ide i na račun HDZ-a koji su imali četiri godine mandata u Gradu i Županiji, a koji su na sve načine kočili inicijativu Ante Zoričića da napokon dobijemo azil za životinje - poručio je predsjednik splitskog SDP-a.

- Očekujem od Puljka da momentalno raskine svaki vid suradnje s ovim 'azilom' i da iskoriste ovih godinu dana koje imaju u mandatu da stvarno nešto i naprave za životinje. Predložio sam im dvije lokacije u Splitu i to u Žrnovnici i Srinjinama, samo treba imat volje i senzibiliteta prema životinjama - zaključio je Matijević.

Vaša reakcija na temu