Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Grad predstavio arhitektonski koncept za javnu garažu u Jobovoj

Grad predstavio arhitektonski koncept za javnu garažu u Jobovoj

'Naš cilj je omogućiti građanima legalno parkiranje, stvaranje sigurnijih i ljepših kvartova s uređenim zelenim prostorima te dodatnim javnim sadržajima'

Grad Split strateški planira razvoj prostornih mogućnosti, uključujući izgradnju novih garaža na ključnim lokacijama. Prema već predstavljenom planu, u ovom trenutku se gradi, priprema za početak radova, projektira i planira više od 30 garaža na području cijelog grada.

Garaža Jobova

Cilj je transformirati trenutačno neadekvatnu garažu od 83 parking mjesta i 'divlje' parkiralište u značajno veću, funkcionalnu i modernu javnu garažu. Svi planovi uvažavaju GUP i provedbene dokumente, te stručne podloge i zakonske pretpostavke.

'S obzirom na zatečeno stanje na terenu, pogotovo što se tiče sveopćeg manjka parkirališnih mjesta u kotaru Spinut, predlažemo planiranje 'veće' garaže koja će se rasprostrijeti uzduž cijele zapadne strane Jobove ulice (uključivala bi dio neuređene površine, kao i postojeću izgrađenu garažu). Ovako bi se ostvario broj od cca 390 PM. Građevina bi se sastojala od dva volumena, onog južnog katnosti Po+P+1+KROV, te sjevernog katnosti S+P+1. Između dva volumena ostavljen bi bio pješački prolaz, koji se dalje nastavlja na niz pješačkih i zelenih površina unutar naselja. Također, glavni ulaz/izlaz (prizemlje južnog dijela) nalazio bi se s južne strane, iz Jobove ulice koja je u tom potezu dvosmjerna, dok bi sporedni ulaz/izlaz (prizemlje sjevernog dijela) bio sa sjevera. Garaža bi se postavila odmah uz sam rub pješačke staze Jobove ulice (istočna međa), s obzirom na to da i stambene građevine koje je okružuju imaju isti takav kontakt s ulicom. Ovim rješenjem postojeća garaža u Jobovoj ulici dobiva etažu više, ali ona bi kao takva bila dio cjelokupnog rješenja, stoga se ne bi rekonstruirala, već u potpunosti sagradila kao novi dio garaže', obavio je Grad.

'Pored realizacije brojnih gradskih projekata koji su u tijeku, očekuje nas i vrlo intenzivna gradnja garaža, po svim dijelovima grada, kao osnovni preduvjet za rješavanje dominantnog problema zagušenja grada automobilima. Naš cilj je omogućiti građanima legalno parkiranje, stvaranje sigurnijih i ljepših kvartova s uređenim zelenim prostorima te dodatnim javnim sadržajima. Nakon izgradnje nove javne garaže na Lokvama, slijedi tehnički pregled, izdavanje uporabne dozvole, te otvaranje garaže u Dobrilinoj ulici. U tijeku je gradnja garaže u Papandopulovoj ulici na Trsteniku, a uskoro počinju radovi na novoj garaži na Ravnim njivama, te pokretanje postupka javne nabave za novu garažu na Sućidru, kao i predstavljanje idejnih rješenja i planova za desetak novih garaža', kazao je gradonačelnik Ivica Puljak.


Vaša reakcija na temu