Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Grad Split i Udruženje obrtnika: Partnerstvo za napredak u 2025.

Grad Split i Udruženje obrtnika: Partnerstvo za napredak u 2025.

Predsjednik Bujević prezadovoljan

U prostorijama Gradske uprave održan je sastanak s Udruženjem obrtnika Grada Splita, na kojem su ispred Grada Splita sudjelovali zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, pročelnica Službe za razvoj Grada Antonija Eremut Erceg i pomoćnica pročelnice Vedrana Franić. Ispred Udruženja obrtnika prisustvovali supredsjednik Vilim Bujević te Domagoj Matijašević, Edita Merćep i Frane Ljilja.

Glavne teme i zaključci sastanka bili su:

- Praznik cvijeća 2025. – Manifestacija koja tradicionalno obilježava početak turističke sezone i simbolično otvaranje Splita sljedeće godine dobit će još značajniju podršku. Grad Split odlučio je povećati financijska sredstva, čime dodatno ističe važnost ove manifestacije za grad i lokalnu obrtničku zajednicu.

- Projekt obnove Doma mladih – Nakon planirane obnove, Dom mladih postat će središte kreativne industrije u Splitu, a Udruženje obrtnika je prirodni partner Gradu u ostvarivanju krajnjeg cilja – osnaživanja kreativnog i obrtničkog sektora.

- Potpore obrtništvu Grada Splita za 2025. – Grad je najavio dodatno povećanje financijskih sredstava namijenjenih poduzetništvu i obrtništvu u nadolazećoj godini, kao dio šireg plana podrške razvoju lokalnog gospodarstva.

- Izdavanje monografije 'Zanatstvo i obrtništvo u Splitu od antike do početka 20. stoljeća' – Razgovaralo se o suradnji na izdavanju monografije koja će dokumentirati bogatu povijest obrtništva u Splitu i njegovu ulogu u razvoju grada.

- Dodatna suradnja na unapređenju obrtništva u Splitu – Grad Split planira uključiti obrtnike u ključne gradske manifestacije, poput Sudamje i Adventa sljedeće godine, čime će se dodatno promovirati njihova suradnja, obrtničke djelatnosti i humanitarno djelovanje.

Zaključeno je kako je sastanak održan u pravo vrijeme, upravo dok se priprema proračun za sljedeću godinu, a dosadašnja uspješna suradnja predstavlja dodatni poticaj da Grad Split nastavi podupirati rad Udruženja i osiguravati sredstva za unapređenje poduzetništva i obrtništva.

- U ime Udruženja obrtnika Split prezadovoljan sam radnim sastankom s Gradom Splitom. Najvažnije je što su svi naši prijedlozi ne samo prihvaćeni nego i implementirani i poboljšani idejama ljudi iz gradske uprave. Iduće godine Grad Split će imati u obrtnicima velike partnere na postojećim i novim manifestacijama, a ono što će obrtnici imati od Grada je značajnije  (su)finaciranje ne samo naših manifestacija nego i zanatskih radionica u vidu potpore obrtništvu od strane Grada Splita, što je najavljeno izdašnijim iznosom u proračunu za 2025. godinu. Ponavljam, radnim sastankom smo prezadovoljni, nadam se da je suradnja lokalne uprave i nas poduzetnika put kojim ćemo svi profitirati, pogotovo građani jer će dobiti kvalitetnije manifestacije i druga događanja. Posebno me veseli što je Grad Split prepoznao i predvidio sredstva za izdavanje monografije 'Zanatstvo i obrtništvo u Splitu od antike do početka 20. stoljeća', koja je svojevrstan temelj i baza revitalizacije obrtničkih zanimanja u Splitu - poručio je Bujević.

Vaša reakcija na temu