Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Publika i ove godine odabrala najbolje glumce i predstavu na Teatru uz more

Publika i ove godine odabrala najbolje glumce i predstavu na Teatru uz more

Miljenicima proglašeni Petra Kraljev i Faris Pinjo

Kraj ljetne sezone kazališnog festivala 'Teatar uz more' nije kraj kazališnih druženja već samo znak kako se ona sele u dvoranu Lora.
Ipak, uz zadnje dane toplog vremena organizatorima ostaje i slatka briga prebrojati glasove vjernih posjetitelja koji su i ove godine odabrali svoje miljenike među brojnim izvedbama na Teatru uz more.

Nagradu za najbolju kazališnu predstavu publika je dodijelila komediji 'Rulet' u izvedbi izvrsne ženske četvorke Petre Kraljev, Jagode Kumrić, Nike Barišić i Ane Uršule Najev.

Foto: Veljko Martinović

Ovu komediju autorski potpisuje Petra Kraljev koja je, kako daju naslutiti rasprodane dvorane diljem Hrvatske, svojim komedijama lako pronašla put do srca publike. Njezin kazališni prvijenac 'Kad udari južina' pogledalo je više od 30.000 gledatelja a sudeći po rasprodanim dvoranama već na početku kazališnog puta komedije 'Rulet' ova tajna veza s publikom već ima i svoj nastavak.

Već samim time Petra Kraljev itekako ima razloga za slavlje a njenoj sreći pridonijela je zasigurno i Nagrada publike za najbolju glumicu festivala Teatar uz more.

'Od samog početka, pratim i iznimno podržavam rad Teatra uz more, i baš zbog toga sam ponosna što su nagrade došle upravo s ovog mjesta. Nagrade i to još od splitske publike. Može li veći kompliment i bolji vjetar u leđa?!

Već sam rekla da bi trebalo izmisliti neku novu riječ da im zahvalim na tolikoj podršci i ljubavi publike koju mi je dala i daje od samog početka. Dok se u vokabularu ne nađe nova riječ ja im mogu samo obećati neke nove predstave i nova lijepa druženja.

Mojim curama naklon do poda što su pristale i do samog kraja svim srcem sudjelovale u kreaciji predstave 'Rulet'. Hvala cijelom timu B Glad produkcije koja je prepoznala moj entuzijazam da zajedničkim snagama otplešemo i ovaj projekt.
Za kraj, posebno me veseli nagrada za najbolju glumicu. Zapravo, dok oni aplaudiraju i nagrađuju mene, ovo je trenutak kad ja ovacije vraćam njima- mojoj publici', rekla je Petra Kraljev.

Foto: Veljko Martinović

Nagradu publike za najboljeg glumca festivala Teatar uz more ove godine osvojio je Faris Pinjo. Njegova izvedba u predstavi 'Džaba je najskuplje', uz ništa manje talentiranog kolegu Konstantina Haaga, na prvu je kupila publiku.

'Ovo mi je prva nagrada za glumu u životu. I to u Hrvatskoj. I to u Splitu. Ako ikad ostvarim ozbiljnu karijeru, veliki udio u tome ima Split. Tamo sam imao premijeru svoje prve pjesme, premijeru prve hrvatske produkcije predstave, a evo i prve nagrade. Split je obilježio moj život na najljepši mogući način. Kao i Zagreb gdje je naša predstava nastajala. Hvala publici, našem vječnom partneru bez kojega ne bi bilo smisla stvarati. Ne mogu a da ne spomenem Konstantina koji je iz mene izvukao sve ono najbolje i zbog kojeg sam opet zavolio glumu. Nismo odustali, imamo dobru predstavu, umjetničko djelo, ljepoticu. Od parkova i mokrih nogu od kiše, do punih kazališta.
Zadovoljstvo mi je imati priliku baviti se svojim poslom iz snova u vrijeme kada je to jako teško', poručio je Faris Pinjo.

Vaša reakcija na temu