Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PROFI-SPEKTAKL Boksačica Sara Beram nastupa na IBA Champions Nightu u Beču

PROFI-SPEKTAKL Boksačica Sara Beram nastupa na IBA Champions Nightu u Beču

Debitira u profi-meču u šest rundi protiv litavske heroine Ane Starovoitove

Naša reprezentativka i olimpijska kandidatkinja Sara Beram - nedavno proglašena za najbolju boksačicu na Sarajevo Trophyju na kojem je pobijedila prvakinju Rusije, a ove godine sudačkim je odlukama zaustavljena na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji i Bangkoku te u borbi za medalju na Europskom prvenstvu u Beogradu - u subotu, 19. listopada 2024. borit će se u Beču na profi-priredbi IBA Champions Night u organizaciji Svjetske boksačke federacije IBA-e.

Sara Beram (BK Petar Zrinski Zagreb) i trener Damir Stručić dobili su pozivnicu za IBA-in subotnji spektakl u Beču i borit će se u meču u šest rundi u kategoriji do 63 kg protiv Ane Starovoitove iz Litve.

To će joj biti prvi meč po profi-pravilima u šest rundi. Ana Starovoitova (31) dosad je imala tri profesionalna meča i sva tri pobijedila (1 KO). Litavka je i dvostruka osvajačica brončanih medalja na Europskim prvenstvima 2022. i 2024.

Riječ je o istinskoj sportskoj heroini u Litvi - ove godine odbila je u znak protesta protiv ruske agresije na Ukrajinu boksati u polufinalu Europskog prvenstva u Beogradu protiv predstavnice Rusije i zadovoljila se osvojenom brončanom medaljom, već od 2022. u svom Vilniusu je sa suprugom pokrenula besplatnu školu boksa i treninge za ukrajinske izbjeglice. Uz uspješnu natjecateljsku karijeru, uz supruga radi kao trenerica boksa.

Na Europskom prvenstvu u Beogradu 2024. uvjerljivo je prije toga jednoglasnom odlukom svladala i našu splitsku pitbulovku Deu BolančuZanimljiva podudarnost - na olimpijskim kvalifikacijama u Bangkoku u lipnju 2024. obje, naša Sara i Litavka Ana, zaustavljene su bodovanjem sudaca od iste suparnice - Vijetnamke Thi Linh Ha.

Beram i Stavoitova na IBA Champions Nightu u Beču borit će se za prvu nagradu od 10.000 dolara. Poražena će zaraditi 5000 dolara.

Glavni meč bit će u superteškoj kategoriji +92 kg između austrijskog prvaka i boksačkog idola Ahmeda Hagaga i srpskog superteškaša Vladana Babića. Austrijjanac egipatskog podrijetla Hagag (24) bio je prvak Europe U-22 na Europskom prvenstvu u Poreču 2022. i osvajač je bronce na seniorskom EP-u 2022. godine u Erevanu.

Hagag se dosad borio protiv naših najboljih superteškaša - pobijedio je Luku Pratljačića na IBA SIlver Belt turniru u Mariboru 2022., a izgubio od Marka Miluna na EUBC kupu 2023. u Budvi na kojem je naš Milun na kraju trijumfirao. Vladan Babić (33) dosad ima šest profesionalnih mečeva i šest pobjeda uz pet nokauta.

Na spektaklu u Beču u ukupno šest mečeva borit će se i olimpijski i svjetski prvak Shakhobidin Zoirov (Uzbekistan) u kategoriji do 64 kg protiv Španjolca Samuela Carmone te osvajač olimpijskog srebra do 54 kg Yoel Finol iz Venezuele i superteškaš iz Uzbekistana Jakhongir Zokirov, nekad svjetski prvak u konkurenciji mlađih seniora, koji je nedavno na IBA Shampions Night u Taškentu pobijedio našeg profi-boksača Agrona Smakicija.

Beram će nastupiti uz svog trenera Stručića. Odlično je pripremljena za izazov od šest rundi, trenirala je i kod iskusnog trenera Pere Tadića u Puli te sparingirala s mladim boksačima u Thor Bartolovcu.

Dosad su se na profesionalnim spektaklima u organizaciji Svjetske boksačke federacije IBA-e uspješno borili naši vrhunski boksači Marko Milun i Gabrijel Veočić. Pozivnica Sari Beram veliko je priznanje našoj reprezentativki i potvrda koliko je cijene na međunarodnoj sceni.

Vaša reakcija na temu