Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Vozaču izmjerena 2,45 promila alkohola, utvrđeno je da je prije zaustavljanja skrivio nesreću i pobjegao

Vozaču izmjerena 2,45 promila alkohola, utvrđeno je da je prije zaustavljanja skrivio nesreću i pobjegao

Slijede odgovarajuće prijave

U Markovcu Našičkom jučer je prilikom nadzora prometa zaustavljen automobil osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak kojem je alkotestom utvrđeno da ima 2,45 promila alkohola u krvi.

Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja, najdulje 12 sati. Tako je 17. listopada u 3.45 sati pušten na slobodu nakon što je ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je utvrđeno da je prethodno isti dan u Bizovcu u 15.59 sati skrivio prometnu nesreću nakon koje se udaljio s mjesta događaja.

Naime, provedenim mjerama i radnjama utvrđeno je da je 51-godišnjak upravljajući istim vozilom osječkih registracijskih oznaka iz smjera Osijeka prešao u lijevi kolnički trak, gdje je udario u bok automobila belomanastirskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak u suprotnom smjeru. Nije se zaustavio na mjestu prometne nesreće, već je nastavio vožnju prema Markovcu Našičkom, gdje je zaustavljen i alkotestiran. U opisanoj nesreći srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestili su iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Protiv vozača slijede odgovarajuće prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu od 260 eura. Za prekršaj bijega s mjesta događaja prometne nesreća s materijalnom štetom predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 6 mjeseci i do 3 boda. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna kazna od 2650 eura ili 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 9 bodova.

Vaša reakcija na temu