Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija Uhvaćen još jedan krijumčar migranata!

Uhvaćen još jedan krijumčar migranata!

Ovog puta riječ je o mladom albanskom državljaninu

Jučer, 16. listopada, u jutarnjim satima policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija na području općine Bosiljevo postupali su prema 24-godišnjem albanskom državljaninu koji je u vozilu prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave karlovačke utvrđeno je da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a, policijski službenici su ga jutros, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke. Također je prema osumnjičeniku postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu. 

Vaša reakcija na temu