Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vinkulja.hr GODINA DANA OD NESREĆE Odgođena sjednica optužnog vijeća o osnovanosti optužnice protiv Banožića

GODINA DANA OD NESREĆE Odgođena sjednica optužnog vijeća o osnovanosti optužnice protiv Banožića

Još nije potvrđena

Bivši ministar obrane Mario Banožić odgodio je sjednicu optužnog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv njega, doznaju 24sata

Sjednica optužnog vijeća ranije je zakazana za 6. studenoga 2024. Banožić je, mađutim, po braniteljici zatražio odgodu zakazane sjednice optužnog vijeća, zbog njene spriječenosti prethodno zakazanom raspravom, o čemu je dostavljen i dokaz.

'Predsjednik optužnog vijeća će, u dogovoru s ostalim članovima vijeća, predložiti sjednicu vijeća za drugi termin', rečeno je na vinkovačkom Općinskom sudu. Zanimljiva je ovo informacija, s obzirom na to da je upravo u studenom, točnije 11. studenog godinu dana od kobne prometne nesreće, a optužnica i dalje nije potvrđena. 

Naime, Banožić je u studenom prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić. Prema optužnici, tereti ga se da je upravljao automobilom iz smjera Vinkovaca prema Županji. Vozio je, kako je navedeno, neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog vozila ispred njega.

Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometni trak nije bio slobodan na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu svog vozila i onoga koje je pretjecao. Banožić je, navodi se u optužnici, udario prednjim dijelom svog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, pri čemu je 41-godišnji vozač preminuo na mjestu nesreće.

Vaša reakcija na temu