Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GRUBŠIĆ PISAO VIJEĆNICIMA: 'Ne postoji niti jedan razlog hitnog djelovanja osim privatnih frustracija privremenog predsjednika Upravnog vijeća'

GRUBŠIĆ PISAO VIJEĆNICIMA: 'Ne postoji niti jedan razlog hitnog djelovanja osim privatnih frustracija privremenog predsjednika Upravnog vijeća'

Traži i da se usmeno obrati splitskim parlamentarcima

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan, Damir Grubšić, obratio se gradskim vijećnicima povodom točke o njegovom razrješenju. Upravno vijeće, podsjetimo, donijelo je odluku o smjeni, a za v.d.ravnatelja predložili su Stipu Mušuru. Prijedlog trebaju 'amenovati' vijećnici.

Grubšić traži i očitovanje pred vijećnicima. Slučajno ili ne, nije do sada dobio priliku izjasniti se o radu. 

U dopisu navodi da je sjednica na kojoj se odlučivalo o njegovoj smjeni sazvana protivno odredbama važećeg Poslovnika o radu Upravnog vijeća.

- Iz svega je razvidno da privremeno imenovano Upravno vijeće, s privremenim predsjednikom, koji to ubudućnosti ne može ni biti zbog nezadovoljavanja uvjeta javnog poziva, iskorištava privremeno razdoblje za privatne borbe i dugoročne odluke koje će budućem stalnom Upravnom vijeću, stručnim osobama, nametnuti i snošenje posljedica nezakonitih odluka - kaže.

U svjetlu ovakvih saznanja, poštivanja legalnosti rada, ali i proklamiranih načina rada o sustavnosti rješenja, nastavlja, poziva vijećnike da točku o smjeni povuku sa sjednice te da se na Gradskom vijeću nađe ukoliko novoizabrano Upravno vijeće na legalno sazvanoj sjednici doista bude smatralo da postoje razlozi za istu.

- Do tada, kao što se i sami možete uvjeriti, Javna ustanova uredno radi, nema financijskih dubioza niti su joj na vidiku, štoviše Ustanova je u plusu. EU projekt 'Marjan 2020' se provodi, park šuma konstantno dobiva planirane sadržaje, protupožarna zaštita je na visini, nema nikakvih zapošljavanja, kapitalne investicije planirane za ovu godinu provodimo sukladno odobrenom od osnivača, nema sumnjivih koncesija ni trošenja novca - obrazlaže. 

Napominje i da je suradnja s gradonačelnikom i dogradonačelnicima na visini i da se sve odluke izvršavaju bez prozivki javnosti.

- Dakle, ne postoji niti jedan razlog ovako hitnog djelovanja osim privatnih frustracija privremenog predsjednika Upravnog vijeća. On  ne razumije da je Upravno vijeće, makar privremeno, po zakonu kolektivno tijelo. Boji se da bi novo Upravno vijeće moglo djelovati po struci i savjesti, a za svoj prijedlog odluke iznenadnom dostavom ogromne količine fotokopiranih zakona na nelegalno proglašenu hitnu sjednicu pokušao je obmanuti ostale članove. Podsjećam i na činjenicu da su sudske institucije većinu takvih prijava, podnesene od iste osobe, odbile kao neosnovane - nabrojio je.

Naveo je i razloge zbog kojih se može razriješiti ravnatelj.

-  Ako se odlučite za zadržavanjem navedene točke, neosnovanost aktualnog prijedloga, ali i pravnih i materijalnih konzekvenci koje Grad može snositi ovakvim odlukama ću, sukladno Statutu, usmenim očitovanjem podastrijeti Predstavničkom tijelu i javnosti - završio je uz nadu da će vijećnici razmotriti primjedbe i 'donijeti ispravnu odluku bez privremenih i potencijalno štetnih odluka'.

Vaša reakcija na temu