Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ-ova IZBORNA KRIŽALJKA Tko će biti kandidat za gradonačelnika Splita, a tko za župana?

HDZ-ova IZBORNA KRIŽALJKA Tko će biti kandidat za gradonačelnika Splita, a tko za župana?

Stranka je radila ankete kako bi ispitala popularnost svojih ljudi

Tomislav Šuta bit će HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima koji se održavaju u svibnju iduće godine. Vijest još nije službena, ali ima 'zeleno svjetlo' šefa stranke Andreja Plenkovića, treba proći potrebnu formalnu proceduru, odnosno da bude predložen na lokalnom odboru, pa potvrđen do vrha. Uvelike se špekuliralo s ministrom turizma Tončem Glavinom, ali nam je on više puta i ranije potvrdio da neće biti kandidat. Niti da želi tu ulogu. Naravno, da je trebalo, teško bi odbio 'nalog stranke'. HDZ je provodio dvije ankete, u objema je među stranačkim kandidatima najbolje stajao predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta. 

Što se tiče kandidata za splitsko-dalmatinskog župana, vjerojatno će Blaženko Boban u utrku za novi mandat. Aktualni zamjenik Stipe Čogelja je dugo figurirao kao as za smjenu generacije, nije još sasvim ispao iz igre, jer uživa i veliko povjerenje Plenkovićevog bliskog suradnika, glasnogovornika Vlade Marka Milića. No, Čogelju ne želi predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader. Ako bi se radilo na smjeni generacije, skloniji je (bio) ravnatelju Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije Anti Mihanoviću. Rado bi njemu 'ostavio' i čelništvo županijskog ogranka. Čogelju Sanader ne vidi u svojim kombinacijama, pitanje je samo čiji će argumenti presuditi. 

HDZ je godinama apsolutni vladar u županiji, ali na prošlim izborima, prvi put u 30-ak godina, stranci se ljuljala većina u Skupštini. Nisu im bile dovoljne ruke vjernog partnera HGS-a Željka Keruma, spasio ih je bivši član Domovinskog pokreta Mate Šimundić, dok mandat mirno privode kraju zahvaljujući 'friškim' DP-ovcima, bivšem HDZ-ovcu Marku Žaji i nezavisnom Ivici Kukavici. Potonji je u međuvremenu postao i saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Vaša reakcija na temu