Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press 'Pavao i njegov Glavao' u Kaštelima, ulaz slobodan

'Pavao i njegov Glavao' u Kaštelima, ulaz slobodan

Predstava za djecu

Gradska knjižnica Kaštela povodom Mjeseca hrvatske knjige organizira izvedbu kazališne predstave za djecu 'Pavao i njegov Glavao' Hrvoja Zalara i Kazališta Prijatelj. 

Održat će se u utorak, 16. listopada 2024., u 12.45 u Kino dvorani 'Sv. Juraj' u Kaštel Sućurcu  Ulaz je slobodan. 

O predstavi

'Dječak Pavao odlučio je putovati svijetom. Sa sobom nosi gitaru i kovčeg pun igračaka kojima se igrao u djetinjstvu. Svaki put kad se nađe pred publikom, malom ili velikom, Pavao ima nesreću (ili sreću) da se kovčeg otvori i sve igračke poispadaju iz njega. I dok ih sprema svaka igračka budi jedno sjećanje, a sjećanje jednu pjesmu. I tako je nastala mala scenska antologija hrvatske dječje poezije. Naravno, tu nisu stale sve antologijske pjesme, pa ni svi antologijski pjesnici. Ali ipak, tu je dobar dio onih koji su ispisali najljepše stranice hrvatske dječje poezije do danas: A. Harambašić, G. Vitez, Z. Balog, R. Zvrko, M. Kušec, P. Kanižaj, G. Krklec, S. Jakševac, S. Femenić, S. Mijović Kočan, L. Paljetak. Ima tu, dakle, i starih pjesama, a i novijih, ali  jedne i druge treba uvijek iznova slušati i osluškivati. Uvijek se može čuti nešto novo', ističu organizatori.

Hrvoje Zalar je za ulogu u ovoj monodrami dobio nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavama za djecu i mlade te nagradu na Sedmom festivalu glumca za najbolju mušku ulogu 2000. Do danas je predstava odigrana preko 700 puta.

Vaša reakcija na temu