Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Mini kuglofi od mandarina

RECEPT Mini kuglofi od mandarina

Sezonska poslastica

Kad stignu prve mandarine, ubrzo se na našem stolu nađu i prefini i preslatki mini kuglofi od mandarina. Tajna njihove sočnosti krije se u tome što u tijesto idu cijele mandarine, a ne samo njihova kora i sok.

Ako nemaš male kalupe, možeš napraviti i jedan veći kuglof (ili ih ispeći u kalupima za muffine), no ovi mali su preslatki i efektni, posebice ako ih radiš za neku proslavu. Iskoristi sezonu mandarina i uživaj u predivnim okusima i mirisima ovih preslatkih vitaminskih bombica, piše Miss Gastro.

Sastojci

Mandarina 6 kom

Maslac 100 g

Jaje 3 kom

Brašno 200 g

Kokosovo brašno 100 g

Prašak za pecivo 1 kom

Postupak

Cijele mandarine stavi u hladnu vodu i kad zakipi kuhaj ih još 2 minute. Ponovi postupak još jednom.

Prokuhane mandarine izmiksaj u blenderu.

Pomiješaj jaja, šećer i maslac, dodaj kašu od mandarina, zatim brašno, prašak za pecivo i kokos.

Možeš ih peći u namašćenom velikom kalupu za kuglof ili u malim kalupima za mini kuglofe, a možeš i u kalupu za kruh. Ako pečeš u malim kalupima, peče se nešto kraće, oko 25-30 minuta, na 180 stupnjeva.

Kad se mini kuglofi ohlade, pospi ih šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu