Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska agencija osvojila Global Contribution Award i dvije IPRA Golden World Awards for Excellence nagrade

Hrvatska agencija osvojila Global Contribution Award i dvije IPRA Golden World Awards for Excellence nagrade

Jedna se odnosi na kampanju za splitsku Čistoću

'Drago nam je što smo s obje kampanje uspjeli popularizirati društveno važne teme kao što su zaštita šuma od požara te odvajanje otpada, i to kroz edukativan način primjeren svim dobnim skupinama. Ovo je šesta vodeća svjetska PR nagrada u gotovo šest godina postojanja naše agencije te najveće priznanje za naš rad od strane struke. U ovako kratkom postojanju, to je i jubilarna dvadeseta nagrada za CTA komunikacije. Zahvaljujemo žiriju te čestitamo drugim dobitnicima s odličnim kampanjama iz Hrvatske i svijeta', izjavio je izvršni direktor CTA komunikacija Gordan Turković, povodom dodjele nagrada koja se održala sinoć u Beogradu.  

Kampanja 'Nemar je prva iskra', pored 79 pobjednika, nagrađena je posebnom Global Contribution Award za 2024. godinu kao projekt koji najbolje prati UN-ove ciljeve održivog razvoja. U ovom slučaju radi se o cilju 15 - Očuvanje života na zemlji, koji obuhvaća zaštitu, uspostavu i promoviranje održivog korištenja kopnenih ekosustava, održivog upravljanja šumama, suzbijanja dezertifikacije, zaustavljanje degradacije tla te sprječavanje uništavanja biološke raznolikosti.

'Nemar je prva iskra' integrirana je protupožarna kampanja osmišljena za Hrvatske šume koja se prvi put provodila tijekom 2023. godine. Glavni cilj bio je osvijestiti građane o ulozi njihovog vlastitog nemara u očuvanju šuma, imovine, a onda i ljudskih života od razornih učinaka požara. 'Spriječi požar prije no što nastane', dodatna je poruka kampanje, kao i popratnih televizijskih spotova koji obuhvaćaju najčešće okidače vatre: neugašen plamen, odbačeni opušak i staklo. Na digitalnim kanalima zabilježeno je preko 1,2 milijuna pregleda video sadržaja. Kampanja 'Nemar je prva iskra' u proljeće ove godine već je nagrađena Grand Prixom Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), a kratki pregled moguće je pogledati na linku.
Osim kampanje 'Nemar je prva iskra', CTA komunikacije su dvije IPRA Grand Prix Award osvojile i za kampanju 'Odvoji, lako je'. Dobitne kategorije bile su Launch of a new service - Agency te Integration of traditional and new media - Agency. Lokalna kampanja osmišljena je za klijenta Čistoća d.o.o. Split i već je nagrađena sa šest domaćih i regionalnih nagrada (SoMo Borac, dva BalCannes-a, IdejaX, MIXX, Grand Prix HUOJ-a).

'Odvoji, lako je' informativna je kampanja koja je za cilj imala promovirati novi sustav odvajanja otpada u polupodzemne spremnike u gradu Splitu. Iako je spot Odvoji, razdvoji tek dio sadržaja cijele kampanje, zbog pozitivnih reakcija korisnika, likovi iz spota postali su dio splitske grafiterske scene u Vukovarskoj ulici, a autentičan sadržaj prepoznali su i stručnjaci na festivalu Greencajtu. Cijela integrirana kampanja istaknula se originalnom idejom i provedbom, koja povezuje njezine online i offline segmente.

Na nagrađenom sadržaju obje kampanje radio je CTA tim u sastavu Valentina Mezdić, Nina Sivić-Cug, Lara Paša, Ana-Marija Crnica Živković, Hana Kajari, Marin Zdelar, Petar Tanta i Gordan Turković, uz podršku suradnika Vojko V, Sara Bernat, 2Dizajnera, DD Video Lab i Vertigo Media. 

Golden World Awards for Excellence najuglednija je nagrada u svijetu odnosa s javnošću, koju od 1990. godine dodjeljuje Međunarodna udruga za odnose s javnošću (IPRA), promičući izvrsnost i etičnost u odnosima s javnošću. Njen značaj potvrđuje i žiri sastavljen od stručnjaka iz cijeloga svijeta, uključujući Austriju, Bugarsku, Japan, Rusiju, Saudijsku Arabiju, Tursku, Filipine, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države, kao i broj te raznolikost prijava koje pristižu svake godine.

Vaša reakcija na temu