Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IGROKAZ SE NASTAVLJA: DORH zatražio izvještaj šibenskog odvjetništva zbog odbacivanja prijave u slučaju Nakaze

IGROKAZ SE NASTAVLJA: DORH zatražio izvještaj šibenskog odvjetništva zbog odbacivanja prijave u slučaju Nakaze

Sada se pitaju je li bilo osnova da se rad na predmetu prepusti drugom državnom odvjetništvu

Državno odvjetništvo izvijestilo je kako su od šibenskog tužilaštva zatražili izvješće o postupanju radi izvanrednog nadzora povodom odbacivanja kaznene prijave protiv Anne Dujić u slučaju Nakaze. Sada se pitaju je li bilo osnova da se rad na predmetu prepusti drugom državnom odvjetništvu.

Šibensko državno odvjetništvo u kojem radi i sestra Anne Dujić odbacilo je kaznenu prijavu mlade policajke koju je izvrijeđala. Kako donosi N1, u prijavi je policajka navela i pritiske svojih nadređenih rukovoditelja da ne prijavljuje slučaj jer time neće ništa postići.   

Divljanje Anne Dujić snimile su i televizijske kamere. Uzrujana zbog požara i oca, moćnika HDZ-a Nediljka Dujića, vrištala je u kamere i govorila 'nakaze' te kako će piti krv jer joj se pije krv. 

Upravo zbog toga smo pitali Državno odvjetništvo u Šibeniku što misle poduzeti jer je Državno odvjetništvo u Splitu povelo kazneni postupak protiv dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji je u razgovoru s novinarkom Slobodne Dalmacije kazao da će se napiti krvi onima koji lažima krenu na njegovu obitelj. 

Optužen je za prijetnju na štetu glavne urednice i još tri novinarke, i to u svezi s obavljanjem njihovog posla. Pitali smo i jutros Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku koji su razlozi odbačaja kaznene prijave koju je policajka podnijela protiv Anne Dujić. Podsjetili smo ih na slučaj Ivošević, a zanimalo nas je i zašto se nisu izuzeli iz slučaja s obzirom na to da sestra Anne Dujić radi u istom tom Državnom odvjetništvu. 

Evo odgovora: 

'Obzirom na danas objavljeno priopćenje Državnog odvjetništva RH iz kojeg je razvidno da je DORH zatražio izvješće o postupanju u predmetu za koji tražite informacije, sve u svezi provođenja izvanrednog nadzora rada u tom predmetu, nismo u mogućnosti odgovoriti na vaš upit. 

Obavješćujemo vas da je sestra prijavljene osobe zaposlena u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku u Građansko-upravnom odjelu kao službenica na radnom mjestu državno-odvjetničke savjetnice.'

DORH danas u svom priopćenju navodi i da 's obzirom na javno objavljene informacije da bi kriminalističko istraživanje provodila policijska uprava u kojoj je podnositeljica prijave, tj. oštećenica, ujedno i zaposlena policijska službenica, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ocjenu o eventualnoj povredi institucionalne neovisnosti prepušta Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.' 

Vaša reakcija na temu