Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IMAMO NOVU SNIMKU Puljkov suradnik kaže da bi raskidom ugovora na Gripama napravili štetu Gradu: 'Boli njih k.... i za sport i za invalide, politička je priča!'

IMAMO NOVU SNIMKU Puljkov suradnik kaže da bi raskidom ugovora na Gripama napravili štetu Gradu: 'Boli njih k.... i za sport i za invalide, politička je priča!'

Omrčenu je poslan jednostrani raskid ugovora

Javna ustanova Sportski objekti prošli tjedan jednostrano je raskinula ugovor sa zakupcom parkirališta na Gripama, Tonćijem Omrčenom. Odluku je donijelo Upravno vijeće, temeljem dopisa zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića. Međutim, procurila je nova snimka u čijem smo posjedu, a u kojoj članovi Upravnog vijeća, inače najbliži suradnici Ivice Puljka, na jednoj od sjednica na kojoj raspravljaju o raskidu ugovora kažu da bi time radili štetu Gradu.

Osim toga, na snimci se za razgovor sa zakupcem zalaže i novi predsjednik splitske podružnice Centra, Nenad Uvodić, član Upravnog vijeća Sportski objekti!

Na snimci se uz Uvodića čuju potpredsjednik i predsjednik Upravnog vijeća, Igor Skoko i Dražen Čular. Oba su bili, podsjetimo, akteri snimke odbijanja suradnje čistačici s invaliditetom.

Na novoj snimci Skoko pak decidirano govori:

- Ja se slažem da ne idemo na silu, nećemo raditi štetu, to definitivno nećemo raditi.

Ubacuje se Čular navodeći da se može raskinuti ugovor jednostrano, ali ako to naprave, sigurno će završiti na sudu. 

- Prije nego se krene razgovarati treba znati što ćemo kusati mi, a što će kusati Grad - kaže Čular.

Potom se čuje Uvodić:

- Moramo svakako razgovarati sa zakupoprimcem, da vidimo s njim što bi značio sporazumni raskid.

Nakon toga opet uskače Čular s donošenjem zaključka o analizi parkinga kraj KK Splita kao i da se tu očekuje svakakvih problema, a potom se vraća na onaj u Omrčenovom zakupu. 

- Ovaj parking nije strogo komercijalni, to je jako bitno, sastavni dio je sportskog objekta. To znači da mi koji skrbimo o sportu odričemo se ovog prihoda. (100.000 kuna Omrčenove naknade) sedam milijuna kuna (taj je iznos spominjao Puljak kao štetu gradu zbog ugovora s Omrčenom).

- Po odluci Grada ćemo ostati bez oba iznosa. 

U svakom slučaju gubi sport. Nije bitno koliki je iznos, ako se da Split parkingu ostaje se bez tih 100.000 kuna, to je cijela priča.

S druge strane, ne može se organizirati nikakvo natjecanje, boli njih ku.ac i za invalide... zato što je to politička priča - zaključuje Čular.

U noćnoj akciji, podsjetimo, po Ivoševićevom nalogu, prepilani su stupići na parkingu jer se, tvrdio je zamjenik, radi o nerazvrstanoj cesti. Govorio je o razlici kvadrature u ugovoru i na terenu, a Omrčen o broju parkirnih mjesta. Pripremljen je jednostrani raskid ugovora, na temelju odluke Gradskog vijeća iz 2016.godine da se vanulična parkirališta daju gradskoj firmi Split parking.

Vaša reakcija na temu