Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JU Park šuma Marjan Inspekcija podnijela kaznenu prijavu zbog nezakonite sječe šume na Marjanu

Inspekcija podnijela kaznenu prijavu zbog nezakonite sječe šume na Marjanu

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kaže kako je cijeli posao odrađen kako je predviđeno zaključcima Gradskog vijeća i ugovorima te javnim pozivom kojega je grad raspisao za obavljanje posla na sanaciji Marjana

Sječa se, dodaju u Inspektoratu, obavljala tako da se uništavaju dobri stanišni uvjeti čime se dovodi u pitanje mogućnost oporavka šume nakon sanacije od potkornjaka. Istodobno, podnijeta je još jedna kaznena prijava, javlja Dnevnik.hr.  

- Inspekcije Državnog inspektorata, Inspekcija zaštite prirode i šumarska inspekcija više puta su postupale na području Park šume Marjan. Inspekcija zaštite prirode nakon više provedenih nadzora je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Kaznena prijava je podnijeta zbog nezakonite sječe u Park šumi Marjan. Naime, sječa se vršila na način da se uništavaju dobri stanišni uvjeti čime se dovodi u pitanje mogućnost oporavka šume nakon sanacije od potkornjaka. Nadalje, šumarska inspekcija je također obavljala nadzor izvođenja radova na sanaciji površina zaraženih mediteranskim potkornjakom u Park šumi Marijan te Državni inspektorat u predmetu surađuje sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica a vezano uz povredu zakonskih propisa - poručuju iz Državnog inspektorata za Dnevnik.hr.

 - Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i suradnika radi pustošenja šuma to jest nezakonite sječe 70 posto posječenih stabala, odnosno više od 26 tisuća stabala", kaže SDP-ov vijećnik Goran Kotur.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kaže kako je cijeli posao odrađen kako je predviđeno zaključcima Gradskog vijeća i ugovorima te javnim pozivom kojega je grad raspisao za obavljanje posla na sanaciji Marjana, piše Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu