Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOSIP VUKOVIĆ: Našim novcem nam blokiraju pristup javnosti!

JOSIP VUKOVIĆ: Našim novcem nam blokiraju pristup javnosti!

'Tražimo barem donekle korektnu izbornu utakmicu'

Josip Vuković, kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Podstrane priopćenjem za javnost upozorio je kako se njegovoj političkoj opciji na lokalnoj razini blokira pristup javnosti.

- Predizborna kampanja vrijeme je u kojem se kandidati i stranke služe svim mogućim alatima i sredstvima kako bi skrenuli pažnju na sebe i svoje programe. Nažalost, počeli smo, kao društvo, tolerirati sve više i više postupaka i praksi u izbornim kampanjama koje su nespojive s demokratskim društvima razvijenih demokracija. Sve prolazi pod krilaticom – ipak je kampanja, izbori su!

No, kao društvo trebamo napravitti jasnu distinkciju između pozitivne drskosti u kampanjama i postupaka koji kontaminiraju i potpuno obezvrijeđuju izborni ciklus. Jedan od potpuno nedopuštenih postupaka u svakoj izbornoj kampanji je korištenje javnog, proračunskog, novca u svrhu propagiranja jedne političke opcije. Upravo to se događa u Podstrani. Jedini portal koji djeluje na području općine Podstrana i koji nosi ime Podstrane potpuno se stavio u službu vladajuće stranke. Kada ovaj portal ne bi primao značajne subvencije od strane općinske administracije u vidu oglasa za općinske tvrtke i ustanove onda bi to bilo potpuno prihvatljivo i spadalo bi u osobne preferencije jednog privatnog medija. No, iako je portal financiran u značajnoj mjeri novcima svih građana Podstrane on ne ispunjava svoju osnovnu svrhu u ovim izborima – informiranja. 

Naime, Domovinski pokret i ostale oporbene stranke u Podstrani ne traže da ih navedeni portal favorizira u ovoj kampanji, ali traže da ih se barem spomene kao sudionike u ovim izborima. Na to imamo prvao, ne po medijskim standardima, kojih se ovdje očito nitko ne drži, već samom činjenicom da se za navedeni portal izdvaja novac svih nas. Tražimo barem donekle korektnu izbornu utakmicu, poručuje Vuković.

Vaša reakcija na temu