Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOCKA ISTINE: Anonymous i u Splitu protiv iskorištavanja životinja

KOCKA ISTINE: Anonymous i u Splitu protiv iskorištavanja životinja

Mirni prosvjed u Hrvatskoj se održao još u Zagrebu, Osijeku i Rijeci


Danas se obilježava međunarodni dan Kocke istine, mirni oblik prosvjeda, prilikom kojeg aktivisti Anonymous for the Voiceless s laptopima i transparentima demonstriraju na koji se sve način i kako iskorištavaju životinje za ljudske potrebe uključujući prehranu, odjeću, kozmetičke proizvode, zabavu itd. Kocka se održala u Splitu, Zagrebu, Osijeku i Rijeci, a sudjeluje 500 gradova na 6 kontinenata. 

Zahvaljujući Kocki istine, među ljudima s kojima je održan razgovor, njih 308.000 je veganstvo shvatilo ozbiljno. 

- Naš cilj je, kroz razgovore i prikazivanje snimki iz industrije mesa, mlijeka, jaja, krzna itd. potaknuti ljude na razmišljanje kako njihove svakodnevne navike negativno utječu na mnogobrojna osjećajna i bespomoćna bića. Naime, svake godine se ubije 56 milijardi kopnenih i 2,7 trilijuna morskih životinja, dok na životinjsku agrikulturu otpada 51% emisija stakleničkih plinova (na kopneni, morski i zračni prijevoz otpada 13% - poručuju.


Anonymous for the Voiceless je globalna organizacija za prava životinja specijalizirana za ulični aktivizam, osnovana 2016. u Melbourneu. Do danas je osnovano preko 760 poglavlja diljem svijeta, s preko 8500 održanih demonstracija u 806 gradova. 

Biljna prehrana je zdrava i cjelovita, te iz nje možemo pridobiti sve potrebne makronutrijente uključujući i visoko vrijedne proteine, dodaju. 

Najveće svjetske organizacije nutricionizma i dijetetike- British Dietetic Association i American Academy of Nutrition and Dietetics smatraju kako je upravo takva prehrana prigodna za svaku dob i fazu života. 

Vaša reakcija na temu