Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Magistra sociologije Jelena Budimlić: Baklje nisu bacili orjunaši, one su metaforički bačene iz lože

Magistra sociologije Jelena Budimlić: Baklje nisu bacili orjunaši, one su metaforički bačene iz lože

Gospođa predsjednica traži izvanrednu sjednicu Vlade zbog postroženja Zakona o sportu, možda da bi još bolje zaštitila svog rođendanskog pokrovitelja

Ja sam nezaposlena magistra sociologije iz Splita, da nezaposlena, kao tisuće mladih nezaposlenih u RH čije očevi ne pripadaju političkim državnim ili lokalnim strukturama. Sinoć sam kao i milijuni drugih Hrvata gledala utakmicu i njen grčki, tragični rasplet. Zaključak koji se nameće: Gospodo, tražite uzrok, a ne analizirajte posljedice jer baklje nisu bacili 'orjunaši', baklje su metaforički bačene iz lože, a sinoćnji događaj čin je očajnika u borbi za neko bolje nogometno društvo, očajnika koje žele zapaliti, razapeti milijuni Hrvata jer od stabla ne vide šumu. Ti isti milijuni ponosnih Hrvata neće razapeti Zdravka Mamića, koji je pod raznim istragama, koji je oštetio proračun za milijune kuna, koji dirigira izborniku koga da uvede u utakmicu. Koji je od reprezentacije napravio osobni biznis, koji također prijateljuje s već bivšim potpredsjednikom Vlade.

Neće oni razapeti ni Tomislava Karamarka, kojem se domoljublje očituje kroz stavljanje privatnih interesa ispred javnih, nego će mu dati svoj glas. Neće ti ponosni Hrvati puno razmišljati o kurikularnoj reformi ni o nezaposlenosti mladih, oni sad kreću u lov na vještice potpaljeni medijskom slikom koju oblikuje još jedan Mamićev frend, Marijan Hanžeković

Poštovana Janice Kostelić, pošto se volimo busati rečenicom 'nek pravne institucije odrade svoj posao' onda Vam moram reći da pravne instance Republike Hrvatske funkcioniraju svi bi akteri nogometne mafije bili iza rešetaka, a ti 'državni neprijatelji' s tribina bi s ponosom nosili kockice, a ovakvo podmetanje problema pod tepih vodi do daljnjeg obračuna s nogometnom močvarom, u očima navijača kad već pravnim putem ne ide onda slijedi sinoć viđena katarza. Žao mi je jedino obitelji s djecom na tribinama koji su ispali kolateralne žrtve sinoćnjeg događaja.

I za kraj, gospođa predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović traži izvandrednu sjednicu Vlade zbog postroženja Zakona o sportu, možda da bi još bolje zaštitila svog rođendanskog pokrovitelja. Neće ona, ne daj Bože, održati izvandrednu sjednicu zbog gospodarskih problema i stanja u državi. Dajte narodu kruha i igara, a predsjednici repeticije iz povijesti.

Vaša reakcija na temu