Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mišković: Čelnici Općine Sv. Filip i Jakov opet u građevinskoj akciji

Mišković: Čelnici Općine Sv. Filip i Jakov opet u građevinskoj akciji

'Na javnoj prometnoj površini namjeravaju smjestiti terasu ugostiteljskog objekta'

Čelnici Općine Sv. Filip i Jakov opet u građevinskoj akciji, piše u priopćenju koje potpisuje Vedrana Miškovićv.d. predsjednice ŽO SDP-a Zadarske županije i vijećnica u Skupštini Zadarske županije. Prenosimo ga u cijelosti.

'U posljednjih dvije godine, u općini Sv. Filip i Jakov više smo puta zaustavili gradnju bez građevinske dozvole i prijave gradilišta na pomorskom dobru. Po okončanju drugostupanjskog postupka, nedavno je nakon naše prijave uklonjena i nelegalno postavljena nadstrešnica u parku, zaštićenom kulturnom dobru. Sve to, čini se, nije ni najmanje obeshrabrilo lokalnu vlast u Sv. Filipu i Jakovu jer su ponovo nasrnuli na javnu površinu. Ovaj put radi se o javnoj prometnoj površini, na koju, vjerovali ili ne, namjeravaju smjestiti terasu ugostiteljskog objekta!

Budući da se, slovom ZK uloška radi o javnom dobru u općoj uporabi koje je dano na upravljanje Županijskoj upravi za ceste Zadarske Županije, 26.04.2024. zatražili smo od njih informaciju jesu li Općini Sv. Filip i Jakov za ove radove dali suglasnost. U odgovoru od 03.5.2024., potvrdili su ono što smo, poučeni prethodnim primjerima i sami pretpostavljali, a to je da Općina Sv. Filip i Jakov takvu suglasnost niti je dobila niti zatražila. Iz ŽUC-a su nas također informirali kako su, zbog navedenog, Općinu Sv. Filip i Jakov prijavili Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Kako se ovdje radi o kršenju više zakona, očekujemo primjereno postupanje nadležnih tijela; zaustavljanje radova i povrat javne prometne površine u prethodno stanje, kao i sankcioniranje odgovornih. Možda bi, nadamo se, u tom slučaju ipak zaključili da se zakoni odnose i na njih.'

Vaša reakcija na temu