Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Jaković MORE JE JOŠ TOPLO Doznajte kakvo nas vrijeme čeka za vikend

MORE JE JOŠ TOPLO Doznajte kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Bura će oslabjeti tijekom današnjeg dana

Granica toplog i hladnog zraka nad Europom proteže se u smjeru istok-zapad sjevernije od Alpi. Dvije duboke ciklone nalaze se sjeverno i zapadno od europskog kopna: Jedna sjeverno od Skandinavije, a druga na Atlantiku, pred obalom Portugala. Bojan Lipovšćak za N1 donosi vremensku prognozu za naše krajeve.

Nad našim krajevima je polje povišenog tlaka anticiklone. Danas će vrijeme biti umjereno oblačno, a na Jadranu pretežno sunčano. Više naoblake prognoziramo u planinskim krajevima unutrašnjosti gdje je mjestimice još moguća i pokoja kap kiše. Puhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka, u podvelebitskom primorju na udare olujna bura. Tijekom dan bura će oslabjeti. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 16 do 19, a na Jadranu od 20 do 25 na krajnjem jugu.

Sutra, u nedjelju ujutro, u kotlinama unutrašnjosti jutarnja magla uz temperature od 4 do 8C. Nakon dizanja magle prevladavat će sunčano. Na Jadranu pretežno vedro osim na Kvarneru gdje će biti promjenjive naoblake. Jutarnje temperature na Jadranu od 12 do 17 C. Puhat će slab, a u gorju do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 21. Na Jadranu će puhati sjeverozapadnjak, uz temperature zraka od 24 C. Temperatura mora je od 20 do 23 C.

Vaša reakcija na temu