Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NEMA DOKAZA Nakon 10 godina suđenja Državno odvjetništvo odustalo od progona Joze Ćurkovića i sestara

NEMA DOKAZA Nakon 10 godina suđenja Državno odvjetništvo odustalo od progona Joze Ćurkovića i sestara

Bivši vlasnik Salonita bio je pod progonom zbog malverzacija s imovinom Katrana

Državno odvjetništvo u Zagrebu odustalo je nakon godina suđenja od kaznenog progona bivšeg vlasnika tvornice Salonit Joze Ćurkovića i još četvero okrivljenika među kojima su i njegove sestre Anica Ćurković i Mira Kotarac. Teretili su ih za zlouporabe s imovinom tvrtke Katran i nepripadnu materijalnu dobit od 85 milijuna kuna u tvrtkama Kamicon, Trgovina-gradnja i Bascon. Djela iz optužnice su počinjena 2003. godine, a od 2015. Ćurkoviću se sudi u odsutnosti jer je nedostupan tijelima progona RH. 

Tužiteljica je odustala od progona na jučer održanoj raspravi pa je donijeta odbijajuća presuda. Pozvala se na dokumentaciju koju je priložila braniteljica Ćurkovićeve sestre i spise sudskog registra Trgovačkog suda u Zagrebu iz kojih proizlazi da je vraćanje kredita bilo osigurano zasnivanjem založnog prava na nekretninama društva Katran. Osvrnula se i na nalaz vještaka za financije iz prošle godine. 

'Sve navedeno ukazuje da su poslovni udjeli društava Zagrebačka industrija abraziva i Katran u konačnici preneseni na društvo Robson holdings i da su Trgovina gradnja, Kamicon i Bascon bili samo posrednici u tom prijenosu poslovnih udjela pri čemu nema dokaza koji bi ukazivali na zaključak da su pri tom posredovanju ta društva ostvarila kakvu korist budući da je ugovor iz studenog 2004. regulirao da će pitanje naknade za sve ustupljene poslovne udjele društvo Robson holdings rješavati izravno s društvima Zagrebačka industrija abraziva i Katran', navela je tužiteljica.

Vaša reakcija na temu