Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ninčević nagradio najuspješnije učenike! Sedmaš Noa 'rasturio' na više državnih natjecanja, plasirao se i na međunarodni turnir prirodoslovaca

Ninčević nagradio najuspješnije učenike! Sedmaš Noa 'rasturio' na više državnih natjecanja, plasirao se i na međunarodni turnir prirodoslovaca

'Uz ovako pametne mlade ljude, budućnost Solina itekako je svijetla i perspektivna'

Gradonačelnik Dalibor Ninčević nagradio je najuspješnije učenike solinskih osnovnih škola. Svečanim prijamom u gradskoj upravi odao im je, kao i njihovim mentorima, priznanja za iznimna postignuća na različitim državnim i međunarodnim natjecanjima iz područja matematike, kemije, fizike, informatike, gimnastike...

'Svake godine pri kraju ili po završetku školske godine organiziramo druženje s učenicima iz osnovnih škola sa solinskog područja. Budući da je teško obuhvatiti sve koji su postigli dobre rezultate na različitim natjecanjima, u dogovoru s ravnateljima prijam je organiziran za sudionike državnih. Svakako, uz njih je velik broj djece koja su ostvarila zapažen uspjeh i na županijskoj razini kao i kroz sportske i kulturne aktivnosti. 

U gradsku upravu stigla nam je mala, mlada reprezentacija, ali sam zapravo preko njih htio čestitati svim učenicima na postignućima. Bilo je inspirativno slušati pametne glavice kako zdravo razmišljaju. Neka tako nastave, neka uče i slušaju svoje ponajprije roditelje, ali i nastavnike i mentore.

Grad Solin puno radi i trudi se stvarati što bolje uvjete, no to ništa ne bi značilo bez bogatstva života, bez najvećeg bogatstva djece u vrtićima, školama, na fakultetima... Uz ovako pametne mlade ljude, budućnost Solina itekako je svijetla i perspektivna', istaknuo je gradonačelnik Ninčević. 

Noa Hornišer, učenik sedmog razreda u Osnovnoj školi kraljice Jelene, jedan je od njih. Impresivni su rezultati iza njega u protekloj školskoj godini; uključujući četvrto mjesto na državnom natjecanju iz informatike, peto iz astronomije, šesto iz kemije, trinaesto iz fizike i četrnaesto iz matematike.

'Sudjelovao sam i na državnom turniru mladih prirodoslovaca, koji je, inače, namijenjen uzrastima od sedmog razreda osnovne škole do drugog srednje. Natječući se tako i protiv gimnazijalaca, prošao sam na međunarodni turnir koji me očekuje u srpnju u Gruziji', otkrio nam je ovaj mladi genijalac.

Budući da pored redovne nastave pohađa i Centar izvrsnosti, trenira tenis, uči kineski jezik, zanimalo nas je kako uspijeva izbalansirati sve obveze. Uzvratio nam je kako je ključ u dobroj raspodjeli vremena.

'Uvijek se nađe vremena za još pokoju sitnicu. Istina je da na kraju ne ostane previše slobodnog, ali je sada ljeto pa ću se moći odmoriti od svega', kazao nam je. 

Njegovim uspjehom ponosi se i mentorica, profesorica biologije i kemije u OŠ kraljice Jelene Marijana Gudić - baš kao i uspjehom Mislava Podruga i Ivana Vrkića koji su, pak, sudjelovali na Državnoj smotri 'Biosigurnost i biozaštita'. Rad je ovog učeničkog dvojca, naime, proglašen jednim od tri najbolja te je plasiran na međunarodno natjecanje u Sarajevu. 

'Budući da nema posebnog slobodnog vremena za rad s darovitima, izazovno je pripremati ih za ovakva natjecanja. Potrebno je primarno odabrati one koji imaju volju, što ova trojica svakako jesu. Interes se prepoznaje kroz redovan rad. Potom se nude dodatni zadaci kroz koje iskoče učenici s kojima se dodatno može raditi. Nije ih puno po generaciji, ali ima ih. Ima i onih kojima je nedostajalo jako malo bodova za plasmane na državna natjecanja. Svakako, s njima je užitak raditi', rekla nam je profesorica Gudić. 

Vaša reakcija na temu