Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NINČEVIĆ O DON SANADERU 'Otišao je kod nebeskog Oca naći svoj mir'

NINČEVIĆ O DON SANADERU 'Otišao je kod nebeskog Oca naći svoj mir'

Oprostio se emotivnom objavom

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević oprostio se od don Vinka Sanadera emotivnom objavom na društvenim mrežama.

Otišao je kod nebeskog Oca naći svoj mir...

Dragi don Vinko,

Iako sam bio upoznat s teškom bolesti s kojom ste se nosili u posljednje vrijeme, nadao sam se da će Vaš sportski duh nadvladati bolest i da ćete kao pobjednik završiti i ovu utakmicu.

Ima ljudi za koje se s punim pouzdanjem i duboko iz srca može reći da su veliki ljudi. 

Jedan takav čovjek bio je naš don Vinko.

Iako su se životne okolnosti tako posložile da ga se često doživljavalo i kroz druge uloge, njegova uloga svećenika i Božjeg posrednika prema ljudima bila je neizmjerna. 

U za njega teškim periodima života mnogi su mu iz svojih sebičnih razloga znali okrenuti leđa, ali don Vinko je uvijek vrata svoga srca ostavljao svima otvorena. 

Don Vinko je kao svećenik i upravitelj prasvetišta Gospe od Otoka ostavio dubok trag u životu Solinjana, posebno djece i mladih.

Osnovao je Hrvatski katolički zbor MI u Solinu kroz čije je djelovanje raslo i vjerski se oblikovalo stotine mladih, inicijator je i utemeljitelj Papa benda, organizator Papa festa...

Svećenik, suradnik i prijatelj, biti otvoren za razgovor, savjet, podršku i pomoć za svakog tko bi mu se obratio, zapravo je don Vinkova najveća i najvažnija ostavština, pored svih drugih postignuća i ostvarenja kroz pastoralni rad.

Nikad se nije dogodilo da ne odgovori na poziv ili poruku, a tako je bilo i prije samo nekoliko dana kad je u svoj svojoj muci odgovorio na moje poruke podrške i brige za njegovo zdravlje. 

Tužna srca molimo se da mu vrata raja budu širom otvorena i da njegova dobrota ostane duboko u nama.

Obitelji, kolegama svećenicima, svima koji su ga poznavali izražavam iskrenu sućut.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine.

Molite s neba za nas', napisao je.


Vaša reakcija na temu