Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NOVOSTI S DESNICE Marka Žaju u Gradskom vijeću zamijenit će HSP-ovac Ante Grubišić

NOVOSTI S DESNICE Marka Žaju u Gradskom vijeću zamijenit će HSP-ovac Ante Grubišić

Tražit će da dva vijećnika budu dovoljna za klub

Lidera Domovinskog pokreta u Splitu Marka Žaju zamijenit će u Gradskom vijeću HSP-ovac Ante Grubišić, koji je bio treći na listi. Žaja nam je potvrdio da će zamrznuti mandat i da je tako bilo dogovoreno s partnerima iz HSP-a. Grubišić će u Gradskom vijeću dobiti pola (preostalog) mandata, dakle, godinu i pol, a onda će ga zamijeniti Žaja ili netko drugi iz Domovinskog pokreta. 

Stranka koju vodi Ivan Penava još nije osnovala splitsku podružnicu. To bi trebali napraviti nakon kotarskih izbora, kazao nam je Žaja. 

Otkrio nam je i kako će tražiti izmjenu poslovnika da dva, umjesto, tri vijećnika budu dovoljna za formiranje kluba. Žaja kaže da slična situacija postoji u Osijeku. Očekuje da prijedlog prođe jer osim Centra i HDZ-a, sve ostale političke opcije imaju po dva vijećnika.

Vaša reakcija na temu