Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Policajci, vatrogasci i motoristi darovali krv i poslali poruku o dragocjenosti života

Policajci, vatrogasci i motoristi darovali krv i poslali poruku o dragocjenosti života

Odazvale su se 202 osobe

Članovi Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi, članovi Moto kluba BMW i pripadnici JVP Grada Splita zajednički su uspješno proveli još jednu akciju prikupljanja krvi. Akciji policijskog kluba darivatelja krvi priključili su se vatrogasci i motociklisti kako bi i na ovaj način poslali zajedničku poruku o dragocjenosti života

Akcija darivanja je održana u utorak i srijedu, 21. i 22. svibnja 2024.godine, a sudjelovali su policijski službenici, vatrogasci i ljubitelji vožnje motocikala i motora.

'Na ovaj način željeli su poslati zajedničku poruku koliko je dragocjen ljudski život i svatko od nas ima obvezu i mora dati svoj  doprinos u podizanju razine prometne kulture, razine odgovornosti u prometu, ali i  podizanju društvene svijesti o mogućim ugrozama na cesti. Prikupljena krv često je potrebna baš ozlijeđenima u prometnim nesrećama, a ozlijede koje nastaju su izuzetno teške i opasne posebno kada govorimo o motociklistima', poručuje policija.

Darivatelji pozivaju da tijekom sudjelovanja u prometu povećate oprez, čuvate svoj život i živote svih sudionika. Akciji su se odazvale 202 osobe, a prikupljena je 191 doza krvi. 

'Ono što nas posebno veseli je 15 novih članova našeg Kluba, policajaca koji su po prvi puta darivali krv (11 policijskih službenika i 4 policijske službenice). Tijekom ove akcije čak 24 žene su darivale krv. Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske jedan je od najvećih policijskih klubova i iz akcije u akciju okuplja sve više naših kolegica i kolege ujedinjenih u humanosti i u želji pružanja pomoći najpotrebnijim sugrađanima', zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu