Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Policija otkrila detalje rekordne zapljene droge: Više od 340 kilograma marihuane nađeno u busu

Policija otkrila detalje rekordne zapljene droge: Više od 340 kilograma marihuane nađeno u busu

Bila je pakirana u 41 paket i složena u 17 sportskih torbi

Na Graničnom prijelazu Karasovići zaplijenjeno preko 340 kilograma marihuane. Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević je rekao da je ovo druga najveća zapljena droge na njihovom području koja je posljednjih 15-ak godina zabilježila čak 84 velike zapljene, od kojih 10 s preko 50 kilograma marihuane. 

- Ovom zapljenom ukupna količina zaplijenjene marihuane u posljednjih 15 godina porasla je na 2,5 tone, a osim toga, za istaknuti je 14,5 kg zaplijenjenog kokaina, 70 kg heroina i preko 40 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga. U ovakvim postupanjima presudan je policijski faktor, policijska upornost, motiviranost i profesionalnost policijskih službenika - kazao je Pavličević i zahvalio se djelatnicima carine i državnog odvjetništva u Dubrovniku s kojima, tvrdi, usko i kvalitetno surađuju.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica pojasnio je modus krijumčarenja. Rekao je da se  droga nalazila u putničkom autobusu dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin koji je ulaznoj graničnoj kontroli, iz pravca Crne Gore, pristupio u 15,25 sati. 

- Tijekom obavljanja granične kontrole, djelatnici policije su u unutrašnjosti autobusa pronašli 17 sportskih torbi u kojima se  nalazio 41 paket s ukupno 341,8 kg marihuane. Zbog sumnje u krijumčarenje droga uhićen je 40-godišnji vozač i još jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom. Oni se trenutno nalaze u prostorijama policije gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje - dodao je Tikvica, dok je načelnik Postaje granične policije Gruda Matko Klarić kazao da je prijelaz Karasovići izuzetno frekventan granični prijelaz, jedan od najvećih graničnih prijelaza u RH kojim dnevno prijeđe 20 tisuća putnika i 5 tisuća vozila.

- Zapljena je rezultat truda policijskih službenika koji su educirani za profiliranje počinitelja kaznenih djela i koji, unatoč velikom obimu posla, kontinuirano postižu ovako zapažene rezultate - dodao je.

Predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići Jure Ursić zaključio je da se radi o uspjehu koji je nastao kao rezultat zajedničkih aktivnosti policijskih i graničnih službenika koji rade u otežanim uvjetima, obzirom da su na susjednim graničnim prijelazima u tijeku građevinski radovi, te je iskazao nadu da su ovakvi događaji poticaj za postizanje još boljih rezultata.

Vaša reakcija na temu