Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POPUŠTANJE MJERA Što od sportskih aktivnosti od ponedjeljka smijete, a što ne?

POPUŠTANJE MJERA Što od sportskih aktivnosti od ponedjeljka smijete, a što ne?

Predstavljene su danas na sjednici Vlade

Na sjednici Vlade danas predstavljeno je ublažavanje mjera. Uvodno je premijer kazao što se mijenja.

- Učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola vraćaju se u školske klupe. Dopustit će se veći broj sportskih aktivnosti, osobito onih koje se održavaju vani, ali i nekih individualnih - rekao je premijer.

Mjere će se ponovno revidirati sredinom veljače. Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović detaljnije je pojasnio situaciju.

- Želim naglasiti da Hrvatska uz Estoniju ima najblaži režim mjera u EU. Unatoč tome, a zbog pozitivnih trendova, danas govorimo o popuštanju koja nisu velika ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu u ovom trenutku. Odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola - rekao je Božinović.

Dodao je kako je drugi važan aspekt proširenje mogućnosti za bavljenje sportom, što je opet usmjereno na djecu. 

- To uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru. Još uvijek nije trenutak za otvaranje dvorana za sport. Ta zabrana se ne bi odnosila na bazene i korištenje balona za pojedinačne kontaktne sportove, tamo se virus slabije širi. No, popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija kao što su tuševi i svlačionice. Dalje revidiranje mjera išlo bi od sredine veljače - rekao je Božinović, javlja N1.

Vaša reakcija na temu