Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SATELITSKE SNIMKE Pogledajte kako je izgradnja Pelješkog mosta izgledala iz svemira

SATELITSKE SNIMKE Pogledajte kako je izgradnja Pelješkog mosta izgledala iz svemira

Most je dugačak 2440 metara

Svima je poznato da se Kineski zid vidi iz svemira, no znate li da se i Pelješki mosti vidi iz svemira?

Sentinel-2 sustav Copernicus Programa pratio je izgradnju jednog od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata u Republici Hrvatskoj. OIKON donosi time-lapse područja Pelješkog mosta na snimkama satelita Sentinel 2A i Sentinel 2B u razdoblju od 2017. godine do svega par dana prije službenog otvaranja i puštanja mosta u promet.

Službenim otvaranjem 26. srpnja 2022., Pelješki most napokon je spojio hrvatski teritorij povezivanjem juga Hrvatske s ostatkom države. Most je dugačak 2440 metara te je najveći hrvatski infrastrukturni projekt financiranom sredstvima europskih fondova.


Vaša reakcija na temu