Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP SPLITSKA POLICIJA U AKCIJI Vozili pijani i bez dozvola, jedan je 'napuhao' 2,34 promila

SPLITSKA POLICIJA U AKCIJI Vozili pijani i bez dozvola, jedan je 'napuhao' 2,34 promila

Sinoć su imali nekoliko postupanja

Tijekom redovnih postupanja policijskih službenika Jedinice specijalne i interventne policije, koje se provode u cilju prevencije svih vrsta protupravnog ponašanja i zadržavanja povoljnog stanja sigurnosti, policajci su sinoć imali više postupanja.

Oko 19.50 sati na području Žrnovnice su zaustavili vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da se nalazi pod utjecajem alkohola u iznosu 1,90 g/kg. Nije nosio zaštitnu kacigu, niti je imao prometnu i vozačku dozvolu. Određeno mu je zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će se provesti istraživanje.

U 21.45 sati na području Kaštela zaustavljaju osobno vozilo, te utvrđuju da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, vozilo nije registrirano i istekla je prometna dozvola. Također, kod jedne osobe u vozilu pronađena je manja količina marihuane radi čega će biti prekršajno prijavljen.

U Solinu je oko 22.50 sati zaustavljen višestruki recidivist u činjenju prometnih prekršaja koji je upravljao motociklom za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola, te će nad njim biti provedeno istraživanje.

Oko 23.50 sati policijski službenici u Splitu su zaustavili vozilo kojim je upravljao muškarac koji se nalazio u alkoholiziranom stanju. Imao je čak 2,34, g/kg. Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega će biti provedeno istraživanje. U 23.55 sati na području

Splita zaustavljen je motociklist bez registarskih oznaka, a vozač je upravljao motociklom iako nema položen vozački ispit.

'Također, u još tri odvojena događaja tijekom noći kod osoba je pronađen marihuana, amfetamin i heroin, a s obzirom na to da je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga osobe će biti prekršajno sankcionirane. Aktivnosti djelatnika JSIP-a čiji je prvenstveni cilj zadržavanje povoljnog stanja sigurnosti, ali i prevencija svih oblika protupravnih ponašanja, nastavit će se u narednim mjesecima, posebno tijekom turističke sezone', zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu