Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Splitskom obrtniku Kiriginu 'Zlatne ruke' na svečanoj akademiji Hrvatske obrtničke komore

Splitskom obrtniku Kiriginu 'Zlatne ruke' na svečanoj akademiji Hrvatske obrtničke komore

Veliko priznanje

Niz priznanja zaslužnim obrtnicima dodijeljeno je danas u Zagrebu na jubilarnoj 30. svečanoj Akademiji povodom Dana Hrvatske obrtničke komore. Najviše priznanje koje obrtnik može dobiti, statua Zlatne ruke s poveljom, pripala je Dražena Kirigina iz kultne splitske slastičarnice 'Tradicija'. Član Udruženja obrtnika Split jednoglasno je kandidiran za ovu prestižnu nagradu. 


Dražen Kirigin rođen je 1963. godine u Splitu i vlasnik je zajedničkog obrta sa svojim rođakom Mislavom Kiriginom. 'Tradicija' je osnovana davne 1937. godine, a u našem je gradu priznata kao stari obiteljski obrt posebno poznat po dugim redovima uoči Uskrsa kada svi strpljivo čekaju najpoznatiju sirnicu u gradu. 


Istaknimo i da ovo nije jedino priznanje koje se trenutno nalazi na putu za našu županiju. Naime, kaštelanski obrtnik Ivan Grbeša koji se bavi strojnim vezenjem dobitnik je plakete ‘Zlatne ruke’ s pisanim priznanjem.

Vaša reakcija na temu