Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić TKO RADI, TAJ I GRIJEŠI Policija ipak nije tražila zadržavanje za Giljanovića

TKO RADI, TAJ I GRIJEŠI Policija ipak nije tražila zadržavanje za Giljanovića

Priveden je na sud zbog oružja, streljiva i tučnjave na Hvaru

Splitska policija jučer je izvijestila kako su od Općinskog prekršajnog suda zatražili da Ivana Giljanovića zadrže u zatvoru na 15 dana zbog opasnosti da bi mogao ponoviti prekršaj, no to ipak nije bilo tako. U optužnom prijedlogu protiv Giljanovića nije, međutim, bilo ni spomena o zadržavanju pa o nepostojećem prijedlogu splitske policije sud nije ni odlučivao, već je nakon ispitivanja Giljanović pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode.

Kako je moguće da je došlo do ovakve situacije, odnosno, ne baš najpreciznijeg informiranja javnosti o poduzetim aktivnostima policije? Kako smo doznali, isprva je u optužnom prijedlogu uistinu stajao prijedlog da se Giljanović zadrži na Bilicama 15 dana, no onda se odlučilo da s njim na sud bude priveden i 37-godišnjak s kojim se sukobio na hvarskoj rivi pa je naknadno, očito omaškom, ispao dio s prijedlogom za zadržavanje.

Policija je inače krenula u potragu za Giljanovićem nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak tučnjave na rivi u Hvaru, a nešto kasnije i video snimljen na jahti. Giljanović se na snimci hvali svom gostu iz Srbije Kristijanu Goluboviću kako mu je žao što tijekom sukoba na rivi sa sobom nije imao pištolj.

Policija je pronašla Giljanovića na plaži na Čiovu, a u njegovom domu nađen je revolver s tri metka. Zajedno s 37-godišnjakom s kojim se sukobio na rivi optužen je za remećenje javnog reda i mira, kao i za dva prekršaja po Zakonu o oružju. Policija je zatražila ukupno 90 dana zatvora.

Giljanović je na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu iznio aktivnu obranu. Kaže da se nakon sukoba u Hvaru pomirio s 37-godišnjakom. Što se pištolja i municije tiče, to je nabavio nakon izlaska sa služenja zatvorske kazne od pet godina za pokušaj ubojstva Marka Bekavca, i to radi osobne sigurnosti.

Vaša reakcija na temu