Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRALJAV POSAO U ŠIBENIKU Prijava protiv Anne Dujić prerano odbačena, Turudić povjerio slučaj drugom državnom odvjetništvu

TRALJAV POSAO U ŠIBENIKU Prijava protiv Anne Dujić prerano odbačena, Turudić povjerio slučaj drugom državnom odvjetništvu

Izvanredni nadzor utvrdio je propuste u postupanju šibenskog tužiteljstva

Nakon što je zaprimilo traženo izvješće Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, temeljem članka 74. Zakona o državnom odvjetništvu, a u vezi predmeta u kojem je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske utvrdilo je propuste u postupanju tog državnog odvjetništva.

Naime, doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave ukazuje se preuranjenim, s obzirom da po zaprimanju izvješća Policijske uprave šibensko-kninske Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije naložilo ili provelo dodatne izvide u svrhu pribavljanja svih relevantnih podataka za donošenje odluke, a koje će sve okolnosti biti potrebno nastavno utvrditi.

'Osim toga je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zaključilo da je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, po zaprimanju policijskog izvješća, trebalo zatražiti povjeravanje postupanja u tom predmetu drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, radi otklanjanja svake sumnje u nepristranost i objektivnost državnog odvjetništva, a imajući u vidu okolnost da je sestra prijavljenice zaposlenica u tom državnom odvjetništvu', stoji u priopćenju DORH-a.

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić donio je odluku kojem se postupanje u predmetu prebacuje na drugo nadležno državno odvjetništvo koje će ponovo razmatrati slučaj kćeri HDZ-ovca iz afere Nakaze. 

'Slijedom toga, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je, temeljem čl. 85. st. 2. Zakona o državnom odvjetništvu, a uvažavajući načelo nepristranosti koje se ispituje subjektivnim i objektivnim testom nepristranosti, donio odluku kojom je postupanje u ovom predmetu povjerio drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, koje će, uzimajući u obzir sve bitne okolnosti koje utječu na odabir načina postupanja, poduzeti dodatne radnje radi utvrđivanja svih odlučnih činjenica u ovom predmetu.'

Vaša reakcija na temu