Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Sutra zanimljivo predavanje u Fotoklubu Split, nastavlja se program Split Formata
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Sutra zanimljivo predavanje u Fotoklubu Split, nastavlja se program Split Formata

Poslušajte predavanja Mariane Bucat i Jelene Borote

Program ovogodišnjeg izdanja SPLIT FORMAT festivala koji je u splitskom Fotoklubu otvoren u ponedjeljak, sutra se nastavlja predavanjem OPĆENARODNO I GRAD, splitske arhitektice Mariane Bucat i urbanistice Jelene Borota.

Kako gošće same za sebe kažu, jedna arhitektica i jedna urbanistica sa stažem prikazat će kakva katastarska i zemljišnoknjižna sudbina je zadesila zeleni i parkirališni okoliš višestambenih zgrada nakon devedesetih. Prikazat će i neke primjere kako su susidi odgodili ili čak zaustavili izgradnju u parkovima i na parkiralištima, a pokušat će prikazati kako bi ubuduće susidi mogli djelovati u obrani i zaštiti svog zajedničkog prostora. 


Mariana Bucut od 2007. godine ponovno stanuje u Splitu, a radi kao arhitektica uglavnom po Dalmaciji. Partnerica je u Arhitektonskom kolektivu, praksi koja već skoro petnaest godina uspješno odolijeva kaosu koji je okružuje. U slobodno vrijeme bavi se obranom i zaštitom prostora od raznovrsnih špekulanata. Trenutno pohađa Democracy Institute Leadership Academy na CEU-u.

Jelena Borota je arhitektica i urbana planerka. Diplomirala je Arhitekturu grada na Sveučilištu IUAV u Veneciji. Studirala je Prostorno planiranje na Institutu za geografiju i prostorno planiranje na Sveučilištu  Pariz IV- La Sorbonne. Kao prostorna planerka i urbanistica sudjelovala je u izradi te vodila izradu prostornih planova različitih razina kao i studija i analiza iz područja prostornog uređenja. Područje interesa uključuje planiranje mediteranskih gradova s naglaskom na javne prostore. Upisana je u Imenik ovlaštenih arhitekata urbanista Hrvatske komore arhitekata. Član je Odbora za urbanizam Hrvatske komore arhitekata.

Split Format realiziran je uz financijsku podršku Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Splita i Županijske lučke uprave.

Vaša reakcija na temu