Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski boksački savez BOKS Antonio Grabić osigurao medalju na Europskom prvenstvu U-22 u Sofiji

BOKS Antonio Grabić osigurao medalju na Europskom prvenstvu U-22 u Sofiji

Najveći uspjeh u karijeri

Antonio Grabić (21) osvojio je novu europsku medalju! Ovo mu je najveći uspjeh u karijeri. Nakon odličja s EP-a mlađih kategorija osigurao je i prvu veliku seniorsku medalju na EP-u za seniore do 22 godine u Sofiji.

Čestitke Antoniju i njegovom treneru Leonardu Pijetraju te vodstvu Hrvatske, sportskom direktoru Draženu Buriću i izborniku U-22 Danijelu Vekiću.

Ovo je 13. medalja naših boksačica i boksača ove 2024. godine na EP-ima svih dobnih skupina.

Grabić je u četvrtfinalu EP-a u poluteškoj kategoriji do 80 kg ostvario svoju treću pobjedu zaredom u Sofiji i u borbi za odličje suvereno, u svom dominantnom stilu pobijedio predstavnika Izraela Daniela Ilyushonoka jednoglasnom odlukom sudaca, s čistih 5:0 (po rundama 4:1, 4:1 i 4:1).

Dečko iz Dubrave, iz Leonardo Boxing Cluba, postavio se autoritativno od prvog zvuka gonga, zagospodario ringom i pritiskao visokog, dugačkog Izraelca prema konopcima i kutevima, neumorno mu plasiravši u serijama kombinacije udaraca, pa je već u prvoj minuti izgledalo da je samo pitanje trenutka kad će Izraelac biti prisiljen na brojanje.

Čvrsti kontraš Ilyushonok izdržavao je sve nalete, primao i stoički podnosio serije udaraca i pokušavao kontrirati dugačkim rukama. Naš Antonio nije posustajao, držao je inicijativu, kombinirao direkte, aperkate i krošeje i nakon dvije runde bodovno imao riješen meč s dvije dobivene runde 4:1 i 4:1.

U trećoj nije dopustio nikakvo iznenađenje, kontrolirao je sve pokušaje Izraelca i više nego zasluženo izborio polufinale i osigurao odličje!

Grabić je za osigurano odličje na EP-u u Sofiji redom sigurno svladao predstavnike Austrije, Irske i Izraela.

Antonio će se u polufinalu EP-a u Sofiji boriti već sutra, u četvrtak, 17. X. protiv prvaka Francuske, sjajnog Cesara Yojerlina (20) koji je u četvrtfinalu isto tako uvjerljivo, jednoglasnom odlukom u tri runde svladao protivnika iz Moldavije.

Francuz Yojerlin ove je godine osvojio već i broncu na seniorskom Europskom prvenstvu u Beogradu, a u polufinalu ga je tada pobijedio jednoglasnom odlukom naš prvak Europe, Gabrijel Veočić na putu do europskog zlata!

Francuz Yojerlin se borio i na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji i Bangkoku, na kojima je ostao samo korak do OI u Parizu!

Francuz Cesar Yojerlin dosad je na EP-u u Sofiji svladao predstavnike Škotske, Grčke i Moldavije.

Vaša reakcija na temu