Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Tužna splitska noć...

Tužna splitska noć...

Bože moj, majko moja, šta nan se ovo događa - zavapila je starica s drugog kata Doma u Vukovarskoj

Od početka pandemije koronavirusa, najpotresnije scene u Splitu su se svakako odigravale u Domu za umirovljenike u Vukovarskoj ulici u utorak navečer. Od same pomisli da je najugroženija skupina naših sugrađana zaražena opakim virusom i da se moraju izmijestiti, stvara se grč u želucu. U sustavu. Onom koji bi ih trebao zaštititi i osigurati im mirne dane do smrti. 

- Ne znamo kako je koronavirus ušao u Dom za umirovljenike... - precizno točan i brutalno bespomoćan odgovor dao je ravnatelj Ivan Škaričić.

Pod okriljem noći, kada bi u, u normalnim okolnostima, pogledali vijesti, čuli se sa svojom obitelji i voljenima za laku noć, ukrcani su u kombi Hitne pomoći. Bez ikoga svoga da ih isprati. Bez ikoga svoga od ožujka, jer su od tada zabranjene posjete. 

- Bože moj, majko moja, šta nan se ovo događa - zavapila je starica u suzama s drugog kata doma.

Onoga kata koji se iseljava. Ispraćaju stanari s prozora svoje prijatelje, onima s kojima su dijelili sudbinu do utorka u domu, a sada će je nastaviti u bolnici.

Ponovimo, 10 'korisnika starijih od 80, slabije pokretnih' je pozitivno na koronavirus. Mnogi još imaju fibru, a 50 ih napušta mjesto koje su smatrali utočištem.

Tužne i bolne scene 'začinila' je interventna policija. Došli su 'štititi sigurnost medija' otprilike sat vremena nakon što je evakuacija počela i tako su se uklopili u jednu od najmračnijih splitskih noći...

Vaša reakcija na temu