Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U KBC-u Split u mjesec i pol dana umrla dva mlađa muškarca

U KBC-u Split u mjesec i pol dana umrla dva mlađa muškarca

Jedan je imao 19, a drugi 33 godine

U proteklih mjesec i pol dana u splitskom KBC-u su preminule dva mlađa muškarca u dobi od 19 i 33 godine. 

Mladić od 19 godina je početkom veljače umro na odjelu Hitnog objedinjenog bolničkog prijema gdje je došao s jakim bolovima u donjem dijelu kralježnice. Nakon višesatnih pretraga, ustanovljeno je da je nesretnom mladiću pukla abdominalna aorta.

- Nažalost, i da je bio na operacijskom stolu, u takvim slučajevima nema spasa - doznajemo neslužbeno od osoblja KBC-a.

Otprilike unatrag tjedan dana, prilikom zahvata na srcu, preminuo je 33 godišnji muškarac. Radilo se o rutinskom zahvatu, ablaciji srca koji se u Hrvatskoj uspješno provodi od 2007. godine. Tim se postupkom rješava problem srčane aritmije. Kod mladih i zdravih ljudi, aritmije su rijetko životno ugrožavajuće, ali bitno smanjuju kvalitetu života. Takve se aritmije liječe ablacijom s 95-postotnim uspjehom, a komplikacije su manje od jedan posto. 

Nesretnom čovjeku se dogodila komplikacija, a uz to, kako se radi o rutinskom zahvatu, navodno tijekom operacije nije bilo interventnog kardiokirurga, koji su smješteni na Firulama. Ablaciju izvode kardiolozi na Križinama.

Bolnici smo poslali upit o dva smrtna slučaja, na što je odgovoreno da 'prema postojećoj zakonskoj regulativi, nitko ne smije javno iznositi podatke o dijagnozama i liječenju pacijenata'. 

Nadalje su naveli i kako su ustrojeni tako da, u odnosu na zadane uvjete i mogućnosti rada, pružaju najbolju moguću skrb pacijentima.

Vaša reakcija na temu