Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP U Solinu mladić opet uhvaćen alkoholiziran za volanom, a muškarac bez vozačkog u Splitu prošao kroz crveno

U Solinu mladić opet uhvaćen alkoholiziran za volanom, a muškarac bez vozačkog u Splitu prošao kroz crveno

Jedan je završio u zatvoru, a drugi je kažnjen novčanom kaznom

Dva muškarca sankcionirana su zbog prekršaja. U Solinu je jučer zaustavljen 21-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,77 promila. Osim toga, utvrđeno je kako vozi iako nije položio vozački ispit, a nije bio ni vezan.

Radi se o ponavljaču prometnih prekršaja i to teškog prometnog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i ranije mu je doneseno rješenje o nemogućnosti ishodovana vozačke dozvole na rok od dvije godine. 

'Doveden u službene prostorije i nakon dovršene obrade odveden na Općinski prekršajni sud. Zatraženo je zadržavanje zbog osobitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, zatraženo je izricanje kazne zatvora od 60 dana, novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom svih kategorija u trajanju od dvije godine. Nakon dovođenja sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 10 dana nakon čega je predan u Zatvor u Split', poručili su iz policije.

U Splitu su u srijedu oko 13.15 sati zaustavili 48-godišnjaka koji je prošao kroz raskrižje dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Utvrdili su i kako nije položio vozački ispit.

'Uhićen je i doveden u službene prostorije. U optužnom traženo je zadržavanje, kazna zatvora 45 dana, novčana kazna 390 eura, zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u18 mjeseci i  oduzimanje osobnog vozila', zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu