Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Uhićena četvorka koja je letvama napadala i tukla ljude u Podstrani i Splitu

Uhićena četvorka koja je letvama napadala i tukla ljude u Podstrani i Splitu

Vozaču taksija su razbili auto, nasrnuli su strance i dvojicu maloljetnika

Splitska policija je uhvatila četiri muškarca, 28-godišnjaka, 19-godišnjaka i dvojicu maloljetnika, koje su osumnjičili zbog dva razbojništva i oštećenja tuđe stvari. Kaznena djela su počinili na području Podstrane i Splita, a djelovali su zajedno.

Početkom srpnja su pristupili na prostor ograđene vanjske terase kuće za odmor u Podstrani na kojoj je za stolom sjedilo deset državljana Njemačke. Zatražili su ih zastavu s logom nogometnog kluba, a onda su ih počeli udarati drvenim letvama. Zastavu su skinuli s ograde i ukrali je, a strancima je pružena pomoć liječnika zbog ozljeda koje su im nanijeli.

Sa štapovima koji su sličili drškama metli i kišobrana su 20. srpnja prišli dvojici maloljetnika koji su bili na igralištu ispred tvrđave Gripe. Upitali su ih za koga navijaju i onda ih počeli tuči. Ukrali su im torbice u kojima je bilo pet eura i pobjegli, a napadnuti maloljetnici su lakše ozlijeđeni. 

Osumnjičeni su i za napad na vozača taksija 12. srpnja u blizini jednog hotela. Muškarac se od straha zaključao u automobil pa su oni počeli udarati po vozilu, ljuljati ga, a u jednom trenutku su uspjeli nasilno otvoriti vrata i fizički nasrnuti na njega. On je počeo bježati, a oni su krenuli za njim. Na autu su oštetili prednje vjetrobransko staklo, unutarnje zrcalo i rukohvat suvozačkih vrata. Pričinili su šteti od oko 3000 eura. Nakon istraživanja je protiv njih podnesena kaznena prijava. 

Vaša reakcija na temu