Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Uhvaćen muškarac koji je po Splitu ispisivao grafite, oštetio je fasade, vagone, kamion...

Uhvaćen muškarac koji je po Splitu ispisivao grafite, oštetio je fasade, vagone, kamion...

Prijavljen je 39-godišnjak

Splitska policija je uhitila 39-godišnjaka koji je ispisivao grafite po Splitu i tako počinio 11 kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. Utvrđeno je kako je u prosincu 2023. godine u dva odvojena događaja na željezničkom kolodvoru u Splitu, na putničkim vagonima u vlasništvu Hrvatskih željeznica, ispisao šarene grafite. Grafiti su bili dimenzija od oko 10 metara, a ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 1500 eura.


Početkom ove godine, 28. siječnja, tijekom noći je u dvorištu DVD Split na vatrogasnom vozilu crnim sprejem ispisao grafit. Materijalna šteta na vozilu procijenjena je na  1500 eura. U veljači je na fasadi srednje škole u Splitu uporabom spreja ispisao tri grafita.

'Čak šest kaznenih djela počinio je od prosinca 2023. godine do travnja 2024. godine  kada je koristeći sprej oštetio pročelja na šest stambenih zgrada u  Gundulićevoj, Bihaćkoj, Starčevićevoj ulici, ulici Ćirila i Metoda  i ulici Domovinskog rata ispisujući grafite različitih boja i nerazumljivog sadržaja. Materijalna šteta nastala ispisivanjem grafita na fasadama procijenjena je na oko 5800 eura', izvijestila je policija.


Također, tijekom veljače ove godine oštetio je i parkirani kamion koji je bio parkiran u ulici Put Supavla tako da je na njemu sprejem ispisao grafit dužine 5 metara i visine 2 metra.

'Ukupna materijalna šteta koja je utvrđena do sada kao posljedica kaznenih djela procjenjuje se ukupno na oko 10 tisuća eura. Protiv 39-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu', zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu