Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Uragan Leslie približava se Europi

Uragan Leslie približava se Europi

Oslabjet će dolaskom nad kopno

Uragan Leslie nad Atlantikom približava se zapadnoj obali Europe. Očekuje se njegov utjecaj na vrijeme u Portugalu i Španjolskoj početkom idućeg tjedna. Dolaskom nad kopno oslabjet će i premještati se preko Biskajskog zaljeva i Kanala prema Velikoj Britaniji. Manja količina nestabilnog zraka prodrijet će i nad zapadno Sredozemlje te je moguće stvaranje mediteranske depresije Medicana.

Ciklona stacionira nad sjevernom Europom, a prodori nestabilnog vlažnog zraka atlantskog porijekla u jakoj mlaznoj struji premještaju se sjeverno od alpske prepreke te samo manje količine povremeno kroz bečka vrata dopiru do naših najsjevernijih krajeva unutrašnjosti i sjevernog Jadrana, piše Bojan Lipovšćak za N1.

Danas će vrijeme biti djelomice sunčano, a samo u najsjevernijim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu moguća je povećana naoblaka koja u Gorskom kotaru može donijeti i pokoju kap kiše. Puhat će umjeren, a u gorju jak jugo zapadnjak a na Jadranu maestral. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 20, na Jadranu do 25 C.

U ponedjeljak ujutro u kotlinama unutrašnjosti jutarnja magla uz temperature od 5 do 8 C. Na Jadranu pretežno vedro osim na Kvarneru gdje će biti promjenljive naoblake. Jutarnje temperature na Jadranu od 12 do 17 C. Tijekom dana pretežno sunčano uz slab sjeveroistočnjak u Slavoniji uz najviše dnevne temperature od 18 do 20.

Na Jadranu će puhati slab, a na otvorenom moru južnog Jadrana umjeren, maestral. Temperature zraka oko 24 C. Temperatura mora je od 20 na sjevernom Jadranu do 23 C na jugu i na otvorenom moru.

Do kraja idućeg tjedna zadržat će se stabilno sunčano vrijeme s jutarnjim maglama u unutrašnjosti. Krajem tjedna pogoršanje vremena sa zapad i jugozapada uz jugo, a mjestimice su izgledne i veće količine oborina osobito u petak i subotu.

Vaša reakcija na temu