Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP UTRKA OD SPLITA DO ŠIBENIKA Motociklist bježao policiji, policajac koji ga je hvatao pao s motocikla i zadobio teške ozljede

UTRKA OD SPLITA DO ŠIBENIKA Motociklist bježao policiji, policajac koji ga je hvatao pao s motocikla i zadobio teške ozljede

Nepoznati vozač je u bijegu

Jutros, 13. lipnja 2022.. oko 00.50 sati u Splitu, na raskrižju Hercegovačke i Solinske ulice, policijski službenici Postaje prometne policije Split uočili su neregistrirani motocikl koji je prolaskom kroz crveno svjetlo teško ugrožavao sigurnost prometa. Kako bi ga zaustavili i sankcionirali, krenuli su za njim, a onda je uslijedila dramatična utrka - sve do Šibenika. 

Kako su nam otkrili iz policije, pokušavali su ga zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima, ali se on na izdane zapovijedi oglušio i nastavio vožnju prema izlazu grada. U pokušaju zaustavljanja motociklista koji je kršio prometne propise priključio se policijski službenik na motociklu. Nastavili su ga slijediti, a on je ponovno prošao kroz više crvenih svjetala te počinio više prometnih prekršaja i nastavio vožnju cestom D8 preko Trogira, Marine do Šibenika. 

O događaju su odmah obaviještena operativna dežurstva PU splitsko-dalmatinske, PP Kaštela, PP Trogir i PU šibensko-kninske, odnosno operativno dežurstvo Postaje prometne policije Šibenik te su policijski službenici PU šibensko-kninske postavili blokadu koju je vozač zaobišao i nastavio se kretati prema Šibeniku. Policijski službenik-motociklist PU splitsko-dalmatinske tijekom pokušaja zaustavljanja neregistriranog motocikla na području Šibenika pao je sa svog motocikla te je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen. Nepoznati vozač je pobjegao!

U ovom trenutku u tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Iz policije napominju kako su policijski službenici tijekom obavljanja poslova poduzeli sve mjere i radnje na zakonit i pravilan način, a sve kako bi sankcionirali opasna ponašanja u prometu. Međutim, poručuju, i u ovakvim situacijama policijski službenici uvijek obavljaju poslove rukovodeći se načelom razmjernosti između povoda i cilja obavljanja poslova čuvajući živote i onih koji ga sami svojim ponašanjem ugrožavaju.

Vaša reakcija na temu