Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zračna luka Zadar Zadarska policija optužila Ryanair za šverc putnika bez isprava, nisu napravili dobar posao

Zadarska policija optužila Ryanair za šverc putnika bez isprava, nisu napravili dobar posao

Irska kompanija je oslobođena jer policija nije sastavila valjan optužni akt

Splitski Općinski prekršajni sud donio je dvije oslobađajuće presude u postupcima koji su se vodili po optužnim prijedlozima zadarske policije protiv zrakoplovne kompanije Ryanair iz Irske.

Teretili su ih da su u listopadu 2021. u Hrvatsku avionima doveli dvojicu državljanina trećih zemalja bez valjane putne isprave i vize. Jednog iz Italije, drugog iz Francuske. Optužni prijedlog je manjkav jer osim opisa prekršaja ne sadrži druge potrebne elemente, poput konkretnih osoba iz trećih zemalja.

'Sam činjenični opis prekršaja u biti predstavlja samo zakonski opis inkriminiranog prekršaja te na takav način djelo nije određeno. Da bi se moglo zaključiti da se radi o prekršaju, moraju se jasno konkretizirati radnje, odnosno, propusti okrivljenika. Ovakav činjenični opis bez konkretne radnje i propusta okrivljenika, nego samo prepisanom zakonskom odredbom, nije prekršaj jer djelo nije određeno', stoji u oslobađajućim presudama splitskog suda.

Za ovaj prekršaj irskom avio prijevozniku prijetila je kazna od 50 tisuća kuna za svakog putnika bez valjanih putnih isprava.

Vaša reakcija na temu