Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zbog lažnih novčanica od 10 eura mladić završio u pritvoru

Zbog lažnih novčanica od 10 eura mladić završio u pritvoru

U četiri navrata ih stavio u opticaj

U Službi kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Mađarske osumnjičenim za počinjenje četiriju kaznenih djela krivotvorenja novca na štetu društva s ograničenom odgovornošću za ugostiteljstvo i usluge.

Utvrđeno je da je pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenu od 10 eura s ciljem da iste stavi u opticaj kao prave i da sebi pritom pribavi nepripadnu imovinsku korist. Pritom je u ostvarenju te namjere početkom mjeseca srpnja u Tisnom u četiri navrata stavio u opticaj krivotvorene novčanice, dovodeći u zabludu zaposlenike društva s ograničenom odgovornošću za ugostiteljstvo i usluge da se radi o pravom novcu.

Od osumnjičenog je oduzeto više komada novčanica u apoenima od 10 eura za koje je utvrđeno da su krivotvorene. Nakon provedenog istraživanja, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Vaša reakcija na temu