Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zbog zubobolje okrivljenika odgođeno suđenje policijskim načelnicima i svećeniku za namještanje prometnih prekršaja

Zbog zubobolje okrivljenika odgođeno suđenje policijskim načelnicima i svećeniku za namještanje prometnih prekršaja

Optuženi su bivši šefovi Odjela za gospodarski kriminalitet i bivši načelnik policije u Omišu

Na splitskom Županijskom sudu danas je trebalo početi suđenje bivšem načelniku policijske postaje Omiš Vladi Perkušiću za namještanje prometnih prekršaja, no kako se nije pojavio okrivljenik Đino Carević, rasprava je odgođena za početak studenog. 

Uz Perkušića, USKOK je optužio i dvojicu bivših načelnika Odjela gospodarskog kriminaliteta Antu Gudelja i Ivana Lozića, koji su po optužnici tražili od svog kolege da im 'posuši' kazne. Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor omiškog Galeba Josip Aračić te svećenik iz Makarske Jure Lovrinčević

USKOK tereti Perkušića da je od veljače 2020. do studenog 2021. na traženje ostalih optuženika, u nakani da im pribavi nepripadajuću korist u vidu nesankcioniranja za počinjene prekršaje, u evidenciji MUP-a pronalazio podatke njima bliskih osoba i poznanika koji ispunjavaju uvjete za izdavanje mjere upozorenja. Bilo je među njima osoba koje su se odselile iz Hrvatske, kao i onih koji su nakon počinjenih prekršaja preminuli. 

Okrivljeni Carević nije se pojavio radi zubobolje, izvijestila je sutkinju zamjenica branitelja. Otekao mu je zub, ima visoku temperaturu te je završio na hitnom stomatološkom zahvatu.

Vaša reakcija na temu