Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Ružica Jakšić upozorava na loše stanje Doma zdravlja u Trogiru

FOTOGALERIJA Ružica Jakšić upozorava na loše stanje Doma zdravlja u Trogiru

Sutra će o toe raspravljati županijski vijećnici

Jedna od točaka na sutrašnjoj sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije je i izvješće o stanju u Domovima zdravlja. SDP-ova vijećnica, Ružica Jakšić, tim povodom upozorava na loše stanje u trogirskom DZ.

'Imali smo malo, malo više sreće nego Makarani, jer je prema izvješću ravnatelja Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije, Marka Rađe, u makarski DZ uloženo najmanje, svega 1712 eura. Neki drugi imali su puno više sreće pa je tako prvi na listi po ulaganju DZ Solin sa 240 tisuće eura, a slijedi ga Imotski sa 162 tisuće eura', navela je ona te dodala kako su godine neodržavanja i zanemarivanja dovele do situacije da nam Domovi zdravlja pred očima propadaju. 

'Neodržavanje i nebriga su vidljivi golim okom na izgledu fasade i okoliša. Prva slika koju vidite kad dolazite u DZ su ruzinava vrata, gurle i stupovi, smeće na svakom koraku, zapušteno zelenilo, a napuknute podne pločice i rupe stalna prijetnja sigurnosti pacijentima stoje tako već nekoliko godina. Ako vam se dogodi da zapnete i padnete na nekoj od rupa u podu, iduća prepreka su vam najvjerojatnije zatvorena vrata Hitne pomoći, jer je tim na intervenciji, a u ordinaciji nema ni medicinske sestre da vam barem pruži prvu i neophodnu pomoć', opisuje ona.

Da ne znamo da se unutar DZ odvija rad, dodaje, mislili bi da je zgrada napuštena i prepuštena zubu vremena. 

'Rukohvat na glavnom ulazu u DZ, iako sam ravnatelju Rađi u nekoliko navrata skrenula pozornost na to, jer bez rukohvata osobe sa smetnjama u kretanju bez oslonca ili pomoći drugih ne mogu se popeti stepenicama glavnog ulaza u DZ, još nismo dočekali.

No, to nisu svi problemi trogirskog DZ. Parking je posebna priča, jer ŽDZ nije još uvijek riješio imovinsko pravne odnose, a zbog toga došlo je do sudskog spora s bivšim koncesionarem parkinga. Na parkingu vlada pravi kaos na koji nemaju nadležnost komunalni redar, a ni prometni, te su često ugroženi životi pacijenata jer kola Hitne pomoći ne mogu proći zbog nepropisno parkiranih vozila.

Trogirani se s pravom mogu zapitati koliko su izdvojili u proračun Županije i koliko im se iz proračuna vratilo. Odgovor znamo. Mizerija', zaključila je Jakšić.

Vaša reakcija na temu