Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SOIH najavljuje 29. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

SOIH najavljuje 29. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

Održat će se 21. i 22. listopada

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, kao krovna organizacija koju čini mreža od 15 nacionalnih saveza osoba svih vrsta invaliditeta s preko 230 lokalnih udruga organizira tradicionalni 29. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, kao najznačajniju manifestaciju osoba s invaliditetom u regiji. Moto Simpozija je 'Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama - od slogana do realnosti'.

Simpozij se održava 21. i 22. listopada 2024. u Zagrebu – hotel Diplomat. Posebna pozornost posvetit će se temama: inkluzivno zapošljavanje osoba s invaliditetom, primjena novog Zakona o osobnoj asistenciji, žene s invaliditetom, pristupačnost i Platforma Accessible EU, postignuća u provođenju održive, digitalne, zelene i solidarne Hrvatske te sport za osobe s invaliditetom.

Očekuje se  sudjelovanje visokih predstavnika Vlade Republike Hrvatske, međunarodnih organizacija, kao i brojnih stručnjaka iz raznih područja koji će svojim radom doprinijeti ovom važnom dijalogu.

Vaša reakcija na temu